USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Для формування системи підтримки підприємництва на Волині шукають людей, бізнес яких «задавили» на початках

18 Червня 2009 14:01
Низка районних Фондів підтримки підприємництва на Волині працюють неефективно. У декількох із них незабаром звільняться директори. Про причини недосконалої роботи установ, які покликані піднімати бізнес, йшлося під час профільної наради у заступника голови облдержадміністрації Василя Байцима, – інформує 18 червня репортер «Волинських Новин».
 
Невдовзі у Ківерцівському районному Фонді підтримки підприємців буде звільнений директор, питання про звільнення директора може піднятися також і в Ковельському осередку, аналогічна проблема зі зміною керівництва є й у на Любещівщині, – йшлося під час наради. «У Ківерцівському Фонді попередній директор два роки нічим не займався», – сказав Василь Байцим.
 
«Моя думка така, що чомусь люди думають, що за них буде хтось щось робити ще й зарплату платити», – висловився заступник голови ОДА. За словами пана Байцима, «ми маємо приклад того, як ефективно працювати». Приклад стосується обласного Фонду підтримки підприємництва, де уже реалізовано понад сім проектів у рамках Програми «Добросусідство: Польща – Білорусь – Україна», більш ніж 15-20 профінансованих власними коштами проектів для малого бізнесу, – розповів Василь Байцим.
 
«Я переконаний, що причини суб’єктивні, бо там, де хочуть працювати – працюють і отримують результати, фінансування, а там, де чекають, що хтось напише бізнес-план– маємо такі плачевні результати», – висловився він.
 
За словами заступника губернатора, формування системи підтримки підприємництва є основною роботою директорів Фондів. «Власне, безпосередньо їхня робота прописана у статуті кожного районного Фонду, які завдання він має виконувати, його компетенція, джерела фінансування, які він може залучати. У загальному всі завдання прописані у Законі України «Про підтримку малого і середнього підприємництва», – додав він.
 
«Якщо люди хочуть працювати у системі підтримки підприємництва, то вони мусять цим горіти», – переконаний Василь Байцим. «Таке бажання мають ті підприємці, яким чиновники у свій час не дали себе реалізувати як підприємців, іншими словами – «задавили» бізнес на початках. Наше завдання знайти тих підприємців, які розуміють проблеми малого підприємництва, самі були підприємцями, але з певних причин не змогли реалізувати себе завдяки чиновникам», – вважає заступник голови облдержадміністрації.
 
За його словами, система має бути такою, щоб підприємець не думав, як йому отримати певний дозвіл, документи, фінансування, а думав тільки про справу і про те, як вести бізнес. Все інше мають забезпечити місцеві чиновники та інфраструктура підтримки бізнесу.
 
«Моє завдання на цей і на наступний рік – активізувати роботу на районному та місцевому рівнях ефективного функціонування інфраструктури підтримки бізнесу», – сказав пан Байцим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Червня 2009 10:04
А чим займалися до цього ? "Может в консерватории надо что-то подправить?" (Жванецкий)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus