USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Facebook назвала десять тем, найбільш часто згадуваних в статусах користувачів у 2010-му

17 Грудня 2010 08:23
Найбільша у світі соціальна мережа Facebook назвала десять тем, найбільш часто згадуваних в статусах користувачів протягом 2010 року: у список увійшли смартфон Apple iPhone 4, планшетний комп'ютер iPad, соціальні онлайн-ігри, а "переможцем" стала абревіатура HMU - скорочення від "hit me up "("зв'яжися зі мною").

Подібне дослідження Facebook проводить вдруге - цього року компанія проаналізувала оновлення статусів користувачів з 236 країн, - пише Дело.

Інтерес користувачів соціальної мережі в 2010 році викликали технологічні новинки компанії Apple - планшетний комп'ютер iPad і смартфон iPhone 4 (четверте місце в трендах).

Ці два продукти згадувалися протягом року в 25 мільйонах статусів. Мобільна операційна система Google Android, що потрапила в тренди Twitter, на Facebook обговорювалася не настільки активно.

"Сюрпризом року" Facebook назвав абревіатуру HMU ("hit me up", - "зв'яжися зі мною"). Таке скорочення використовується в інтернеті, коли користувач хоче зустрітися з друзями "від нічого робити", після роботи або навчання.

На початку 2009 року ця абревіатура ще не використовувалася, а до листопада 2010-го HMU зустрічався більш ніж в 90 тисячах статусів щодня, що забезпечило йому перше місце.

Ще однією специфічною фразою, популярниою в Facebook-статусах, стала "побудова комори". Таким чином користувачі просили друзів допомогти їм побудувати віртуальну комору в найпопулярнішій соціальній грі мережі - Farmville (розробник-компанія Zynga

У ключові моменти ігор чемпіонату світу з футболу в Південній Африці (друге місце в трендах) близько половини всіх статусів користувачів були присвячені їм. Найбільшу увагу привернули відкриття ігор та фінали - 1,5 мільйона і 1,3 мільйона згадок відповідно.

Перші повідомлення очевидців землетрусу на Гаїті 12 січня стали з'являтися через чотири хвилини після початку землетрусу, зі швидкістю 120 повідомлень за хвилину. Знадобилося ще кілька годин, щоб світ дізнався про біду, а ще через день користувачі Facebook обговорювали його зі швидкістю 1 800 статусів в хвилину.

Інші гучні соціальні події також не залишилися без уваги. Модератори соцмережі зафіксували 33 піки активності в обговоренні історії чилійських шахтарів (яких, до речі, теж було 33), заваленних під землею.

Однак розлив нафти в Мексиканській затоці, який очолив список обговорюваних тем на Twitter і який потрапив в список "гарячих тем" Google, чомусь пройшов повз топ-лист Facebook, так само як і виверження вулкана в Ісландії, яка порушила авіасполучення в Європі в квітні.

Черговим "хітом" Facebook-статусів став канадський поп-співак Джастін Бібер (Justin Bieber) - єдина публічна персона, яка потрапила в тренди.

Ще один "музичний" тренд привів до популяризації в статусах на Facebook слова "літаки" - цьому сприяв хіт репера BoB "Airplanes".

Після прем'єр фільмів "Історія іграшок 3", "Сутінки. Сага. Затемнення", "Початок", "Аліса в Країні чудес" і "Залізна людина" користувачі також активно ділилися враженнями про ці картини з друзями на Facebook.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus