USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Губернатор доведе – на Волині зарплата сільських голів набагато більша, ніж у голів РДА

29 Липня 2009 17:41
Попри економічну кризу, бюджетні установи області збільшують кількість працівників. Про це під час засідання колегії Волинської ОДА 29 липня розповів начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Ігор Никитюк, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Ігор Никитюк розповів, що за перше півріччя цього року, порівнюючи з аналогічним періодом 2008-го кількість штатних посад у бюджетних установах області зросла на 518 одиниць. У закладах освіті – на 383,5. Це пан Никитюк пов’язує з відкриттям додаткових груп у дитсадках.
 
Однак посадовець вважає необгрунтованим та не підкріпленим у повному обсязі фінансовими можливостями введення додаткових посад: у органах місцевого самоврядування – 38, закладах культури – 32, установах фізичної культури – 16. У Любомльському районі, де найнижчий показник середньої зарплати, однак «нарощено» 81,5 штатних одиниць з початку року.
 
На це додатково потрібно понад 1 мільйон гривень. Штати міських установ бюджетної сфери Луцька поповнились на 158,2 одиниці. Витрати на їх утримання – 2,7 мільйони гривень. І це при тому, що міський бюджет недовиконано на 9,8 мільйонів гривень, а на оплату енергоносіїв не вистачає понад 4 мільйони гривень.
 
На додаткові, стимулюючі виплати бюджетникам області за цей рік передбачено 35,8 мільйонів гривень. Половина з цих коштів вже використана.
 
За словами голови ОДА Миколи Романюка, він вже був у 15-тиденній відпустці за власний рахунок і ще візьме. «Іншого виходу немає… Якщо немає фінансування, то що робити?.. Просто складати плани і просто ревізувати – це одне. Треба вносити пропозиції, треба займатися, треба працювати. Не має один голова райдержадміністрації чи міський голова «віддуватися»… Треба казати людям правду. Всім правду – немає сьогодні фінансування, немає грошей. Заробітну плату бюджетникам ми повинні забезпечити… Будемо дивитися щось і на сесії обласної ради, будемо якісь програми урізати. Вихід же який? Заробітну плату ми повинні забезпечити, енергоносії. Без тепла будемо сидіти чи що?», – сказав губернатор.
 
Однак «фактів є багато, коли у сільських голів заробітна плата сьогодні разом із доплатами у півтора раза вища, як у голови райдержадміністрації». Натомість начальник головного фінуправління відповів: «Я би хотів, якщо є все таки такі факти, то не просто на словах, а направити, яка заробітна плата у сільського голови… або дайте якусь інформацію. Ми тоді перевірим. Бо я стверджую – таких фактів немає». Губернатор натомість промовив «Добре, я надам такі факти».
 
Натомість перший заступник голови ОДА Віталій Заремба вважає, що Ігор Никитюк драматизує ситуацію щодо введення додаткових посад серед бюджетників. Пан Никитюк це заперечив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus