USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як ростуть ціни на цукор та хто був ініціатором розпаду тріо Мареничів. ОГЛЯД ПРЕСИ

4 Лютого 2010 18:43
«Волинські новини» пропонують читачам довідатися, про що написали місцеві газети цього тижня.
Газета «Відомості.ua» цього тижня досліджували, чому ж таки подорожчали на ринку цукор та молочні вироби.
Якщо з молоком все начебто закономірно – зросли закупівельні ціни, витрати на транспортування також не залишилися попередніми, а поголів’я корів зменшилося, то в подорожчанні цукру експерти покладають відповідальність на спекулянтів.
За словами голови асоціації «Укрцукор» Миколи Ярчука до весни ціни на цукор впадуть до 8,5 гривень за кілограм: «Наявність в Україні цін вище дев’яти гривень – це спекуляція на панічних настроях населення. Великі трейдери скуповували ще восени цукор на заводах по 6-6,5 гривень за кілограм і зараз намагаються заробити».
Втім, заступник голови правління ВАТ «Гнідавський цукровий завод» Ростислав Новосад вважає, що дешевшати цукор не буде, а триматиметься на рівні 12 гривень за кілограм. А у тому, що основна маса цукру, яка продається на ринку, - зараз у спекулянтів, винна державна політика.
«Якби держава виділяла пільгові кредити для цукрових заводів для цукрових заводів для закупівлі сировини, тоді весь цукор був би сконцентрований на цукрових заводах, і країна могла б регулювати ринок цукру», - каже Новосад.
«Волинь» у свіжому номері розповіла про нелегку долю однієї волинської родини, яка залишилася без даху над головою через пияцтво господаря.
Микола Голубчук за горілку виносив з хати усе що можна – сало, дрова. Пропив і частину будматеріалів, які збирала багатодітна родина на новий будинок. А одного вечора чи то з необережності, чи навмисне (бо господар часто погрожував підпалити хату, будучи нетверезим) як смолоскип спалахнула дерев’яна хатина. Офіційна версія – необережне поводження з вогнем чоловіка, який заснув з цигаркою.
У той момент у будинку сім’ї не було – жінка з дітьми пішла до матері, не витримавши п’яного дебошу. А сам господар втік з палаючого будинку.
«Галина зараз поновлює документи, що згоріли і збирається подавати в суд на розлучення. Люди вже вкотре не залишились осторонь, допомагає хто чим може», - пише «Волинь».
У родині це не перша пожежа. Свого часу, один з молодших дітей загинув у вогні, коли зайнялось горище. Діти бавилися з сірниками, а тато вкотре був напідпитку.
Газета «Сім’я і дім» перейнялася іншою непростою долею.
Мати двох синів Ольга Меріда за кілька років може повністю втратити зір – у жінки дегенерація сітківки та атрофія зорових нервів. А два роки тому в Ольги виявили вроджену патологію нирок. Щоб вилікувати, необхідна операція, яку проводить лише Київський інститут урології та нефрології.
«Проблеми зі здоров’ям почалися із… зубів! Батьки привезли до стоматологів доньку зі спухлою щокою, лікарі пошкодували виривати передній корінний зуб. Тому спробували полікувати. А через два тижні дівчинка дуже здивувалася, чому це мама її розбудила «серед ночі», - пише «Сім’я і дім».
Іноді Ольга погано орієнтується в просторі. Зір повністю вилікувати не вдалося.
Лікарі припускали, що хвороба очей спадкова, тому довелося шукати справжніх біологічних батьків дівчини. Адже Ольга – прийомна донька.
А от нирки оперувати потрібно терміново, щоб вони не забилися солями, наполягають лікарі. Така операція в Києві коштує понад сто тисяч гривень.
Крім того, «СІДу» Ольга зізналася: після того, як почала хворіти, почала малювати і писати вірші.
«Вісник+К» на своїх сторінках розмістив статтю про чоловіка, якого вже три місяці правоохоронні органи не можуть відшукати.
Олександр Сорока пішов на пиво зі знайомим і зник безвісти. Працював він на очисних спорудах у Локачах. За версією правоохоронців, молодий чоловік втопився по дорозі на роботу.
Рідні Олександра не вірять у версію – вони обшукали всі водойми і тіла не знайшли. Більш того: кажуть, що правоохоронці поверхово опитали свідків. А начальник підприємства, де працював чоловік, вважає підозрілим, що Олександр пішов до бару з малознайомим чоловіком, який на кілька днів приїхав у відрядження в Локачі.
«Коли ми говорили з цим чоловіком, то нам видалось, що він щось приховує. Досить дивно поводився і заплутувався в деталях. Чому міліціонери цього не помітили?», - дивується молодший брат зниклого.
Пошуки Олександра тривають уже три місяці. Він часто сниться дружині і заспокоює її, що скоро повернеться. А численні ворожки, до яких звернулися рідні, кажуть, що Олександр живий.
Про те, хто був ініціатором розпаду тріо Мареничів, розповіла на сторінках «Луцького замку» Антоніна Маренич.
За її словами,  найбільше зусиль для того, щоб тріо перестало існувати, доклав Валерій.
«Він не хотів співати з нами, його треба було запрошувати на репетиції. Коли пісня була готовою на 70 відсотків, ще три-чотири репетиції - і її можна було б випускати, Валерій просто не приходив на репетиції», - каже Антоніна Маренич.
Нині вона розпочала сольну кар’єру і заявила про себе як композитор. Антоніна переконує, що не хоче конкурувати із сучасними співаками, а лише хоче реалізувати себе. Композиторську діяльність вона розпочала більше 15 років тому. Багато вступів і програшів до пісень, які співало тріо, написала Антоніна.
«Невирішене квартирне питання мені заважає працювати, я живу з напругою і неспокоєм. Репетиції проводжу у квартирі. Ми розлучені з Валерієм, а змушені жити разом. Влада нам відмовила у поліпшенні житлових умов», - скаржиться співачка.
Втім, такі житейські проблеми не завадили Антоніні Маренич виступити у Києві із сольним концертом. В її доробку вже є кілька авторських пісень, які ще чекають на запис.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus