USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Який з Миколи Романюка губернатор, або Впевнено наближаємося до виборів. ОГЛЯД ПРЕСИ

19 Листопада 2009 16:45
Грип потроху відходить на задній план, але від виборів нікуди не дінешся. Свідчення цьому – змістове наповнення сьогоднішніх волинських газет. Про епідемію якщо й пишуть, то здебільшого підсумовують. А от щодо президентських перегонів, то ситуація тільки набирає обертів. До вашої уваги – огляд преси 19 листопада від «Волинських новин».
«ВОЛИНЬ-НОВА»
Із газети дізнаємося про те, що любешівці потерпають від повені. Автор публікації каже, що повінь для цього краю стає цілорічною. Ситуація буде й далі погіршуватися, йдеться у газеті, оскільки річка Стохід заростає очеретом і не в силі пробити собі русло. Газета робить висновок, що врятує хіба будівництво дамби.
Пише газета ще про масове звільнення працівників на Ковельському водоканалі. Нещодавно внутрішньобудинкові мережі водопостачання та сантехніку у Ковелі  передали від ремонтних житлово-комунальних підприємств до управління водопровідно-каналізаційного господарства. Два трудові колективи «злилися». Понад двадцять слюсарів і два майтри, які прийшли працювати на водоканал із РЖКП, не знайшли спільної мови з новим керівництвом. «Нинішньому керманичу Михайлу Сидоренку... мабуть, ще треба доводити своє вміння керувати підприємством», – пише журналіст і закидає останньому у докір забруднення річки Турії та масову загибель риби.
Коли настане кінець світу, дізнаємося із останньої сторінки газети.
А ще сьогоднішня «Волинь-нова» рясніє численними політичними і комерційними статтями: «Мій майдан», «Соціальні стандарти будуть підвищені», «Роби, купуй, захищай українське, – бо це твоє!», «Національно-демократичні сили переможуть, якщо згуртуються навколо єдиного кандидата – Юлії Тимошенко»…
«ВІСНИК+К»
Головна стаття у газеті, трохи незвично виглядає на фоні традиційних вісниківських – «Два роки мудро керує Волинню губернатор Микола Романюк».
У першій половині видання, окрім згаданого інтерв’ю та новин, можна прочитати чимало передвиборних матеріалів. «700 днів афери» – про підсумки діяльності уряду Юлії Тимошенко. Уже із самого заголовка можна здогадатися, у якому дусі написано матеріал. Те саме стосується публікації «Обережно: Янукович!» – про візити «пацанів» Януковича на Львівщину.
Із матеріалу «Улюблене село наречених» дізнаємося про бізнес із пошиття весільних суконь, популярний у селі Волока на Буковині. Непроста доля жінки, яка на старості літ знайшла свою родину у Галичині, постає із публікації «Киргизька австралійка є насправді українкою».
Про зйомки «Вія» із перших вуст читаємо на останній сторінці, де йдеться про прикарпатський хутір Горохолин. У ньому восени 1966 року створювалася відома стрічка.
«СІМ’Я І ДІМ»
Газета  традиційно ділиться рецептами сімейного щастя. В одному випадку – розповідаючи про те, як волинянин Микола Матяшук доглядає прикуту до ліжка дружину й не скаржиться на долю. У другому – про ковельчанку Віру Федорук, яка у минулому виконувала обов’язки обрядового старости. Зі свого досвіду жінка запевнила читачів газети, що не має значення, хто першим ступить на весільний рушник. Головне – любов, вірність і вміння прощати.
Цілителька із Рівненщини Марія Свирипчук розповіла «СіДу», як вона у свій час удосконалювала вміння у центрі Ванги в Софії, а нині лікує людей молитвою та руками навіть від... раку.
На сторінках «Сім’ї і дому» теж є політика. І знову тут головні дійові особи – Ющенко і Тимошенко. Та ще Володимир Бондар. Щоправда, останній на цей раз розповідає не про політику, а про власні студентські роки (на початку вересня він уже ділився з газетою спогадами про роки шкільні).
«ВІДОМОСТІ.UA»
Газета  публікує інтерв’ю народного депутата, волинянина Сергія Шевчука. Обранець висловив свій погляд на істерію з грипом, доцільність підвищення соцстандартів, на депутатів-педофілів та майбутні вибори до місцевих рад.
«Хто і що отримає за карантин» – своєрідне підбиття підсумків «вимушеного тритижневого «простою». Автор публікації аналізує втрати і здобутки області за період епідемії. Найбільше поправили своє фінансове становище волинські фармацевти, незважаючи на те, що аптечна мережа була під пильною увагою контролюючих служб.
Не програла й санітарна служба області. «Відомості.ua» зазначають, що область отримала надсучасну вірусологічну лабораторію вартістю понад мільйон гривень (щоправда, не знають, куди її поставити), а Луцька санстанція поповнила свій бюджет штрафами, активно накладаючи їх на працівників перукарень, магазинів, ринків, водіїв маршруток, які порушували масковий режим.
«ВІЧЕ-ІНФОРМ»
І тут на перших шпальтах - голова ОДА Микола Романюк. Підбиваючи підсумки дворічної діяльності, губернатор поставив собі «четвірку» за п’ятибальною шкалою і висловив думку, що для голови адміністрації потрібен такий же термін, як і для Президента, – 5 років, щоб працювати «спокійніше, а значить, ще ефективніше».
У публікації «Як заробити мільйон?!» йдеться про відомий конфлікт між підприємцями із на «варшавському» ринку й приватною фірмою «Скорпіон-сервіс». «Конфлікт під свій «патронат» взяла група людей, які зрозуміли: на цьому можна добряче заробити. Як? …В Токарського треба відібрати землю, проект добудови й гроші, а в підприємців – гроші за так званий захист і допомогу. Вдячні підприємці ще й проголосують на виборах за правильного кандидата в мери Луцька» пише «Віче-інформ».
Як непросто жити у селі і ростити дітей малозабезпеченій родині – тема публікації про сім’ю Інни Вілігурської із села Пальче Ківерцівського району.
Політики тут теж вистачає: традиційні Тігіпко, Ющенко. Та Тимошенко – з одного боку сторінки погана, бо неправильно домовляється з Москвою про газ, а перегортаєш – тут вона хороша. І навіть «вже сьогодні її можна сміливо поставити поряд з такими величними постатями жінок, як Індіра Ганді, Маргарет Тетчер, Ангела Меркель», – пише Андій Федосов, проректор Луцького національного технічного університету.
«АВЕРС-ПРЕС»
До Всесвітнього дня дитини тему всиновлення на Волині піднімає газета. Виявляється, нині в області майже 500 дітей, які можуть бути всиновленими. Але всі вони, пише видання, старшого віку. Наші ж краяни хочуть всиновлювати здебільшого новонароджених дітей, до того ж – здорових.
У публікації «Луцьке сміття шкідливе для життя» йдеться про критичний стан міського полігону для сміття у селі Брище та про те, що скоро місту не буде куди дівати різний непотріб.
«ВОЛИНСЬКА ГАЗЕТА»
І знову знайоме обличчя губернатора.  Тут він теж підсумовує пережите за два роки головування. Зокрема Микола Романюк розповів, чому не звільняв заступників голови ОДА і майже не звільняв начальників управлінь, що для нього страшніше – криза чи епідемія – та як йому вдається ладити із бютівською більшістю в облраді.
«ЛУЦЬКИЙ ЗАМОК»
Проблему брищенського полігону піднімає і міська газета. Автор матеріалу наголошує, що друга черга полігону вичерпує свій ресурс, а ділянку під третю чергу ще не виділили. «Це звалише існує, як бомба сповільненої дії.
Ніхто не може конче сказати мешканцям села Брище, яке «добро» захоронене по сусідству в підземних водоносних горизонтах», – б’є на сполох публікація і наголошує, що такі проблеми пора вирішувати по-державному.
Як пережила пік епідемії грипу та ГРВІ луцька «швидка допомога» – в іншому матеріалі газети. Автор переконує, що праця медиків «швидкої» у нас неналежно винагороджена. З боку влади – немає належної матеріальної підтримки, а з боку населення – справедливо заслуженої поваги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 20 Листопада 2009 10:17
Бондар згадує про свої студентські роки. Хай краще напише як декілька місяців тому був на прийомі у Януковича і той пообіцяв йому місце губернатора у разі свого президентства. Башкаленка навіть регіонали вважають клоуном і всерйоз не сприймають. Губернаторство йому точно не світить. Очільник Помаранчевої революції на Волині відмітив п`яту річницю революції своєю повною морально-політичною деградацією і зрадою сотень тисяч людей. І це братське чувирло ще заявляє, що він не проти стати мером Луцька. Луцьку облизувачі Януковича не потрібні.
Справедливий Показати IP 20 Листопада 2009 12:22
До Лучанина: Інформація перекручена. Візит з пропозицією до Януковича складав Романюк. Також він організовує кампанію Тігіпка. І облизує і домовляється поза спиною Грицюка з Тимошенко. Уся ОДА вже давно здала Ющенка і робить реверанси даним кадидатам. От і все!
Бондарчук Показати IP 20 Листопада 2009 13:16
За два місяці до виборів Бондар дійсно був у Януковича і той пообіцяв Нальковичу крісло губернатора. Про це Бондар розповідав Столяру та іншим своїм друзям. Мало того, на тій зустрічі він заявив, що контролює Єдиний Центр, Нашу Україну, Фронт Змін та Партію Регіонів. Коли у нього уточнили щодо Партії Регіонів, то він заявив, що Башкаленко йде у Верховну Раду, а він буде керувати тут. Посада ж мера йому потрібна лише на випадок програшу Януковича. Так що все викладене Лучанином правда. І це не є таємницею для багатьох бізнесменів, бо саме ці аргументи Володимир Налькович застосовує при формуванні свого виборчого фонду. Це все називається політична проституція у виконанні колись порядної та поважної людини. Так деградують політики.
Петро Показати IP 20 Листопада 2009 13:29
Який там з того Романюка губернатор. Довів область до ручки! Подивіться які показники за останній час. Шок! Нічого на будується а тільки грамоти вручає та перед камерами позує!
Помаранчева Показати IP 20 Листопада 2009 13:43
Видно, що Бондар з Романюком вже горшки побив, що так тупо його люди переводять тему на Романюка. Нехай Налькович дасть пояснення щодо своєї зради Помаранчевої революції, а Романюка залишить у спокої.
Знаючий Показати IP 20 Листопада 2009 14:13
Тепер зрозуміло чому в Любомлі та Шацьку пресують нашоукраїнців щоб вони у другому турі голосували за Януковича, а хто на відріз відмовляється, то категорично забороняють голосувати за Тимошенко. Таким чином Бондар заробляє собі вісти на посаду губернатора
Знаючий Показати IP 20 Листопада 2009 14:52
Тепер зрозуміло чому в Любомлі та Шацьку пресують нашоукраїнців щоб вони у другому турі голосували за Януковича, а хто на відріз відмовляється, то категорично забороняють голосувати за Тимошенко. Таким чином Бондар заробляє собі вісти на посаду губернатора
Здивований Показати IP 20 Листопада 2009 16:34
А чому не поставили коментар щодо того, що нашоукраїнців з Любомля та Шацька люди Бондаря пресують і примушують у другому турі виборів голосувати за Януковича, а тих хто навідріз відмовляється зобовязують ні при яких розкладах хоча б не голосувати за Тимошенко? Це що цензура?
Віктор Показати IP 20 Листопада 2009 20:02
Бондарчуку: Проститутка політична це - Ющенко. Саме він замість помаранчевих набрав і у Волинську ОДА усіх комуняків і тих, хто був за Януковича. А свою партію розісрав, розігнав і має що має. А подивіться на кадрову політику в НСНУ Волинського массштабу - Романюк, Заремба, Вербич, Кривицький та інші комсомольці. Куди ж там Бондару влізти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus