USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Кабмін хоче, щоб кожен «чих» із ним погоджували, – заступник міністра оборони. ФОТО

22 Червня 2009 18:28
Заступник міністра оборони Володимир Діброва зізнався, що фінансування армії наразі – практично утричі менше від того, яке має бути. Про це пан Діброва заявив під час візиту до Луцька вчора, 21 червня, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Володимир Діброва розповів, що армія отримує від держави практично менше у три рази, ніж має отримувати.
 
«Від цього залежить і грошове забезпечення військовослужбовців, залежить і бойова готовність: як поповнення нової техніки, нових технологій. Тобто на цьому все зав’язується, і ті ж інформаційні технології. Ну і соціальні питання – і житло, соціальна інфраструктура, яку ми повинні впроваджувати, певні стандарти», – зазначив заступник міністра оборони.
 
Він сказав: «Якщо ви знаєте, торік наші військовослужбовці отримали 5,2 тисячі ордерів на квартири, то цього року, на жаль, дуже і дуже низькі показники. Із загального бюджету фінансування – нуль, а із спецфонду 755 мільйонів гривень нам записали, але спецфонду на сьогодні отримано десь біля 10 мільйонів гривень».
 
Володимир Діброва нарікає, що у такий спосіб армію «заставляють самій заробляти».
 
Він нагадав про скандал навколо виділення землі у Мінобороні : «І ви знаєте, ці, я би сказав політичного ґатунку, заяви, що Міноборони опинилося в ситуації по землям. То я хочу вас запевнити, що все там зроблено в межах чинного законодавства. Просто Кабмін хотів, щоб кожен «чих» із ними погоджувати. А що таке погоджувати з Кабміном? Якщо люди досвідчені, то хтось вводить спеціальні бюрократичні ці, щоб погодити».
 
Володимир Діброва навів приклад Центру воєнної історії, які є і в «нашого великого сусіда» Росії, Польщі. Навіть Греція, де «армія порівняно з нами взагалі мала», а є інститути воєнної історії, є центри воєнної історії.
 
«Тобто вони ведуть цю роботу щодня, а ми з вами уже втратили вісімнадцять років ведення такої роботи в себе», – додав пан Діброва.
 
Він сказав: «А ми до цих пір через цю бюрократію… Мінекономіки вважає, що – ні, хоча вони – не основні, не вони повинні вирішувати – треба це для Міноборони, чи не треба. Але ось така процедура – треба Мінфін, Мінекономіки узгодити. І от ми уже півроку узгоджуємо, і не можемо поки добитися, щоб була прийнята постанова Кабінету Міністрів по цьому Центру. Ну, зараз ми вже докладаємо зусиль, щоб це вже було зроблено».
 
«При такому рівні фінансування ясно, що багато проблем не вирішиш. І на сьогодні наша будівельна галузь – по вирішенню проблем військовослужбовців із житлом – фактично зупинилася. Що таке 755 мільйонів заплановано, а десять – отримано? Щоб ввести на сьогодні півтори тисячі квартир, треба всього 150 мільйонів гривень. У нас є будинки – 95% готовності», – зазначив заступник міністра оборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus