USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Комісія з моралі оприлюднила проект етичного кодексу журналіста

6 Травня 2010 10:29
Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі оприлюднила на своєму сайті проект етичного кодексу журналіста, розроблений і затверджений комісією 11 березня.

Основними принципами журналістської етики документ визначає: достовірність, безсторонність, об'єктивність, неупередженість, тактовність, відповідальність, правдивість, повагу до особистого життя, повагу до презумпції невинності, незалежність, сумлінність, компетентність, довіру.
Також проект кодексу регламентує етику взаємовідносин між журналістами та між журналістом і редакцією. Зокрема, статус журналіста є несумісним з зайняттям посад в органах виконавчої, законодавчої чи судової влади, а також керівних органах політичних партій, а моральний обов'язок журналіста - допомога у фаховому становленні молодих журналістів.

НЕК пропонує, щоб виконання кодексу підтримували та контролювали комісії з журналістської етики, а сам документ має прийматися більшістю голосів делегатів Всеукраїнського з'їзду журналістів, присутніх на з'їзді під час його обговорення.

На своєму сайті моральна комісія зауважує, що не має на меті нав'язати свій кодекс журналістам.

Водночас, за інформацією Телекритики, в Україні вже схвалений Етичний кодекс українського журналіста, який містить 18 пунктів, та створена Комісія з журналістської етики. 19 листопада 2006 року до її складу обрані Володимир Мостовий, Михайло Батіг, Василь Бедзір, Микола Вересень, Сергій Гузь, Анатолій Жупина, Валерій Іванов, Світлана Кабачинська, Леонід Капелюшний, Тетяна Котюжинська, Тарас Кузьмов, Богдан Куфрик, Ігор Лубченко, Сергій Рахманін і Єгор Соболєв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus