USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Комісія з моралі проти Гєни Букіна: українцям обмежать показ серіалу «Щасливі разом»

21 Грудня 2009 11:49
Російський телесеріал «Щасливі разом» має бути обмежений для показу в українському телеефірі відповідно до індексу «Х21». Його потрібно транслювати лише після 23 години для осіб, старших 21 року.
 
Такий висновок отримала Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі від доктора психологічних наук, професора Київського університету імені Тараса Шевченка, голови Комітету сприяння захисту прав дитини Наталії Максимової.  
 
Експерт аналізувала серіал на прохання комісії з моралі. І винесла вердикт: серіал за своїм змістом, а особливо ідейною спрямованістю суперечить нормам суспільної моралі. За її висновком, «телесеріал нав’язує глядачу спотворені уявлення про подружні стосунки - чоловік і дружина повсякчас виявляють неповагу один до одного, в їх жартах міститься підступність й егоїзм.
 
По-друге, «у телесеріалі постійно йде смакування теми сексуальних стосунків, із їх грубим фізіологізмом, бездуховністю, збоченнями, акцентуванням щодо гіперсексуальності жінок. Усі ці хибні уявлення подаються як приклад для наслідування».
 
По-третє, як зазначає Наталя Максимова, в телесеріалі «пропагується невігластво й бузувірство. Молода й приваблива героїня Світлана Букіна демонструє безграмотність, примітивізм, ознаки зниженого інтелекту. Проте всі ці негативні якості автори фільму подають лише як дріб’язковий фон, як жарт у порівнянні із зовнішністю дівчини, що компенсує всі її вади».
 
Комісія вважає, що «в телесеріалі подано хибні зразки дитячо-батьківських стосунків. Діти постійно глузують з батьків, обдурюють їх, вдало використовують для своїх цілей, намагаються стравлювати мати і батька. Ті, у свою чергу, застосовують дітей, як знаряддя у подружніх конфліктах, втягують їх у проблеми своїх подружніх стосунків, у тому числі й сексуальних», - пише сайт Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Roman Показати IP 21 Грудня 2009 12:27
Давно потрібно було заборонити цей тупорилий псевдо комедійний серіал.
Юка Показати IP 21 Грудня 2009 12:45
а що робила національна експертна комісія півроку (чи рік, вже й не пригадую, по якому колу крутять букіних) до того, як його взагалі випустили на екрани і дозволили дивитися українцям. прокинулися!
VSC Показати IP 21 Грудня 2009 13:23
Вот это формулировочки. Как бы они подошли к оценки выступлений Ющенко, Тимошенко, Януковича, Литвина и других претендентов на высокое кресло. Там много каких формулировочек можно применить. Попробую вместо них: выступления вышеперечисленных "нав’язують слухачам спотворені уявлення, повсякчас виявляють неповагу один до одного, пропагують невігластво й бузувірство,демонструють безграмотність, примітивізм, ознаки зниженого інтелекту".... Кто поспорит, что это неправда?
Свой Показати IP 21 Грудня 2009 13:57
какая мораль, такая и комиссия ))) повыкидывайте телевизоры из дому - здоровее будете
seal Показати IP 21 Грудня 2009 14:27
to VSC. Ваша спроба - в яблучко. Підтримую і не спорю. А щодо Букіних - це справа особиста дивитись їх чи ні. Я, наприклад, не дивлюсь і не хочу цього робити. Тому особливо цим серіалом і не переймаюсь. Ну ніхто ж не заставляє глядача дивитись саме цей канал і саме цей серіал.
seal Показати IP 21 Грудня 2009 14:29
А якщо вже так сильно комісії припекло, то нехай поставлять на екрані в правому нижньому куточку червоний квадратик, щоб люди знали на що орієнтуватися. А забороною нічого не доб'єшся - тільки рейтинг серіалу піднімуть.
Юка Показати IP 21 Грудня 2009 15:12
о, так! наші політики самі, не підозрюючи того, творять інший, уже політичний серіал, при трансляції якого у куточку екрану телевізора теж варто було б ставити червоний квадратик!
Таня Показати IP 21 Грудня 2009 17:06
Обома руками - "ЗА". Ще такої дурі не бачила. Тільки от де раніше були? Вже давно треба було заборонити чи обмежити показ "Букіних".
seal Показати IP 21 Грудня 2009 22:30
До Таня 21 грудня, 17:06. Цікаво-цікаво, а яку "дурь" Ви бачили? ):
Таня Показати IP 22 Грудня 2009 19:36
до seal. А що ви вважаєте що це пристойний серіал? Цікаво у вас є діти?
seal Показати IP 22 Грудня 2009 21:23
До Тані 22 грудня, 19:36. Ні я так не вважаю, якщо Вам від цього стане легше. Своє відношення до цього серіалу я вже висказав раніше - я його просто не дивлюсь. А мій син взагалі принципово не дивиться російських фільмів. А Вам раджу до деяких коментів (в тому числі і моїх) відноситись з почуттям гумору (не ображайтесь). ):
Таня Показати IP 24 Грудня 2009 10:42
До seal 22 грудня, 21:23. Ваша порада приймається! Зі здоровим почуттям гумору легше жити. Тільки от ми вже до того дійшли, що самі з себе "ржемо" (як каже 95 квартал)тільки прикро що ті хто при кріслах навіть не намагаються щось змінити чи виправити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus