USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кожен шостий житель польського міста Лодзь - українець

24 Червня 2019 23:24
Від 90 до 100 тис. українців живуть у Лодзінському воєводстві. Більшість з них у Лодзі — близько 80 тис. Це означає, що українці становлять 1/6 населення міста.

Визначити точну кількість працівників з-за східного кордону Польщі складно, але це роблять на підставі виданих дозволів на роботу. Про це каже директор бюро економічного розвитку мерії міста Міхал Смеховіч, передає Радіо Польща.

Через зростання кількості працівників зі східного польського кордону в Лодзі сталося рекордне падіння безробіття. Центральне статистичне управління зафіксувало рівень безробіття на кінець квітня в 5,4%. Є ймовірність, що цей показник впаде нижче 5% улітку.

Після запровадження нових правил працевлаштування в Німеччині частина українців з Польщі можуть перебратися туди. Однак Павло Кулага з фірми Foreign Personel Service пояснює, що новий німецький закон полегшить роботу передусім кваліфікованим фахівцям. Тому цього очікувати не варто.

За даними Національного банку Польщі, у країні працює близько 1,2 млн українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Реальність Показати IP 25 Червня 2019 10:51
Головне у вишиванки повдягатися і кричати україна понад усе!!! Долой індустріалізацію, давай видовищ! От по отг нашому Литовеж зробили вивезення мусору і народні ансамблі з гуляннями і то на гранти....а робочі місця відкрили_? то чого дивуватися, що виїжджають люди. Концертом ситий не будеш!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus