USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Китайці навчилися підробляти яйця

10 Жовтня 2009 15:24
Урядова газета «Нью лайт оф М\'янма» (Китай) підтвердила, що багато яєць, які продаються на ринках і в не дуже солідних магазинах Янгона – підроблені. Про це повідомляють «Волинські Новини».
У газеті було процитовано звіт медиків про виконану роботу з вивчення принесених до них яєць. У ньому зазначалося, що підроблені яйця не володіють такими ж поживними властивостями, як натуральні, і більше того, небезпечні для здоров\'я.
За висновком експертів, білок підробленого яйця зроблений з бензойної кислоти, желатину, кулінарного порошку і «інших невідомих хімічних порошків». Білок складається з «невідомого жовтого порошку», розведеного «невідомою рідиною», а крім того там є ще й інша рідина, яку автори дослідження ідентифікують як «чарівну воду» (не треба мене питати, що це за така вода - тому що я не чарівник), у якій міститься хлорид кальцію. Шкаралупа зроблена з воску з додаванням парафінів в суміші з «невідомою хімічною білою рідиною». Під шкаралупою відсутня мембрана, а при варінні жовток і білок перемішуються.
За повідомленнями газет, новини про фальшиві яйцях не особливо вплинули на популярність цього продукту у населення. Покупці просто стали досліджувати яйця більш уважно, терти їх пальцем і навіть нюхати.
Наскільки згубні для здоров\'я фальшиві яйця - сказати складно. Але сам факт їх появи в Янгоні говорить про те, що країна зовсім не так закрита від зовнішнього світу, як це здається. І що в сучасному глобалізованому світі нікуди не втечеш від тих проблем, з якими стикається все людство - будь це фальшиві яйця, або свинячий грип.
Як стверджує китаєць, технологія виробництва штучних яєць досягла такої досконалості, що на вигляд відрізнити їх від справжніх досить складно – пише Оглядач.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus