USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучан схвилювало обгрунтування тарифів на гарячу воду і тепло. Вони пішли до депутатів

9 Вересня 2009 15:08

До голови Волиньради звернулися мешканці будинку № 10, що на проспекті Перемоги у місті Луцьку. Вони цікавилися питання обґрунтованості та умов застосування тарифів на послуги водо- і теплопостачання, що надає ДКП «Луцьктепло». Про це 9 вересня йшлося під час постійної комісії Волиньради з питань архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства, – інформує репортер «Волинських Новин».

Інтереси лучан під час засідання комісії представляв мешканець будинку № 10 на проспекті Перемоги Володимир Бойко. Він зауважив, що аналіз тарифів, який він провів, вміщується на десяти сторінках  Присутнім він озвучив головні тези. Наприклад, лучан зацікавило питання якості послуг, адже у деяких будинках взимку потрібно відкривати кватирки, бо в кімнатах занадто гаряче. Також пан Бойко нагадав про рішення міськради, котре декларувало повернення коштів за умови невідповідних теплоумов. Він поцікавився й тим, що скільки треба тепла кожному будинку окремо на сезон і можливістю платити за тепло у формі авансу. Лучанин запропонував обрахувати тариф для кожного будинку, укласти договори. Під час власного виступу пан Бойко запропонував перевіряти роботу котелень, причому без попередження та із депутатами. Також лучанин навів чимало цифр і навіть показував графіки.
Голова постійної комісії обласної ради з питань архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства Віктор Чорнуха зазначив, що у відповідь на звернення лучан надійшла інформація щодо розгляду цього звернення від усіх контролюючих інстанцій.
Директор ДКП «Луцьктепло» Рустам Дячук зауважив, що переписка із пропозиціями від пана Бойка уже налічує кілька «томів». А остаточна відповідь лучанам на це з’явиться 10 вересня у газеті «Вісник». Пан Дячук розповів, що на формування тарифу впливає чинне законодавство, новий тариф не може «обійтися» без державної інспекції контролю за цінами, а лише тоді він потрапляє на засідання виконкому, де і затверджується. Також керманич «Луцьктепла» сказав, що не буде наводити цифри. Він запропонував пану Бойку створити у будинку ОСББ, а самому стати його управителем і таким чином взяти контроль у свої руки. Щодо підписання договорів, то очільник «Луцьктепла» переконаний, що такий договір – це типовий документ. А з приводу регулювання тепла в окремому взятому будинку, то пан Дячук відповів: технічно такої можливості немає, а ось фізична – є, і запропонував членам комісії «пострибати» двічі на день у спеціальні колодці із метою регулювання температури. Таку проблему він мотивував тим, що усю систему збудували ще за радянських часів.
Начальник головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Волинської облдержадміністрації Антон Кривицький зауважив, що не потрібно відкидати усі пропозиції лучан. Він додав: серед них є слушні, проте не кожну можна виконати в нинішніх умовах. Тому й запропонував уважніше придивитися до думок жителів обласного центру Волині.
Начальник Державної інспекції з контролю за цінами у Волинській області Тарас Куйбіда подякував лучанину за його ідеї. Також він розповів про ситуацію із тарифами по Україні і додав, що енергетичний аудит не так уже дорого коштує. Приблизно посередині виступу пана Куйбіди директор ДКП «Луцьктепло» Рустам Дячук залишив залу, сказавши при цьому, що слухати «цю аніхєю» не хоче.
Голова постійної комісії обласної ради з питань архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства Віктор Чорнуха запевнив присутніх, що вихід із зали пана Дячука буде відповідно оцінений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 9 Вересня 2009 15:36
Молодець Дячук. Ці мудрагелі з облдержадміністрації нічого тяжчого ніж [вирізано - цензура] в руки не беруть, а поради комунальникам дають як без грошей вийти з кризи. Чого тільки Байцим вартий
Анонім Показати IP 10 Вересня 2009 09:41
Фєдя, похмелись. При чому тут Байцим?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus