USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанка не могла забрати депозит, бо криза прописана у договорі з банком як «пожежа, повінь і т.ін.»?

3 Березня 2009 17:15
Під час засідання Волинського прес-клубу реформ за участі активістів громади Луцька – об’єднання «Крок» і ГО «Бізнес-Волинь» стосовно згуртування людей задля вирішення проблем, пов’язаних із банківськими кредитами та депозитами, лучанка розповіла про ті перипетії, які їй довелося пережити, аби забрати в одному з банків власні заощадження. Про це 3 березня інформує репортер «Волинських Новин».
Мешканка Луцька Ірина Острапольська розповіла, що вона тривалий час не могла зняти депозит, який поклала у банк кілька літ тому. Оскільки кошти тоді їй не були потрібні, то жінка у фінустанову не приходила, а договір автоматично пролонговувався більш ніж два роки.
А потім обставини склалися так, що ці гроші їй стали необхідними, аби витратити їх на лікування члена родини. Однак забрати депозит лучанка не могла. Вона зверталася до керівництва банку, у Волинське обласне управління у справах захисту вправ споживачів, до відділення НБУ в області, у прокуратуру та суди, проте її кошти так і залишалися у фінустанові.  
Врешті пані Острапольська прийшла до Волинської обласної ради «Крок – БізнесВолинь» і, стверджує вона, з допомогою консультацій їхніх активістів через півтора тижня отримала всі свої заощадження.
Жінка стверджує: ситуація із поверненням її ж грошей часто доходила до абсурду. Скажімо, у фінустанові, не видаючи коштів, Ірині Острапольській розповідали, що це є обумовлено в договорі. Як розповів їй керуючий банком, відмовити у негайній видачі депозиту фінустанова може у випадку «пожежі, повені і таке інше». А під «таким іншим» і розуміється фінансово-економічна криза.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 4 Березня 2009 11:04
Перші і останні букви банку в студію. Пліз.
Анонім Показати IP 6 Березня 2009 16:26
останній абзац вельми цікавий: є кредитні договора, де нинішня криза може розцінюватись, як форс-мажор. І далі: якщо такі обставини тривають понад 6 місяців - тоді ніхто нікому нічого вже не винен. Банкір наштовхнув на розумну мисль. Якщо нема чим платити кредит - спихайте все на кризу і форс-мажор

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus