USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі пільговики, спекулюючи на рецептах, ховають амбулаторні картки у матраци і проливають на них хлорку

15 Квітня 2009 16:25
Питання з виписами рецептів для пільговиків наразі неконтрольоване. Часто пільгові категорії населення спекулюють на цьому. Про це йшлося під час наради з керівниками медичних установ Луцька, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Рецепти виписуються будь-яким лікарем і ніхто не контролює, вже це робили для пацієнта чи ні. «Наприклад, нещодавно одна хвора отримала рецепт в одній поліклініці і через п’ять днів такий самий рецепт отримала в іншій медустанові. Вартість препаратів у кожному рецепті – приблизно 10 тисяч гривень», – розповів завідувач інформаційно-аналітичного відділу управління охорони здоров’я Луцької міської ради Андрій Смольянінов. У свою чергу, департамент соцполітики також не відслідковує таких хворих і виписів їм рецептів, - сказав він.
 
Свої досвідом вирішення цієї проблеми поділилася з колегами головний лікар Луцької міської поліклініки №2 Ганна Кравчук. За її словами, окремі пільговики є нечесними і часто спекулюють на доброті медиків. «Ми стикнулися з тим, що виривалися листки з амбулаторної карточки. Доходило до того, що ми приходили до дому і під матрацом шукали амбулаторні картки», – розповіла вона. Також хворі проливали хлорку на рецепти.
 
Опісля таких прикрих випадків керівництво установи зробило певні висновки. Перше – рецепти за бюджетні гроші виписувати тільки по паспорту. Другий момент, враховуючи виривання листків, – дублювання виписок рецептів в журналі і в амбулаторній картці. Третє – пацієнт розписується про отримання рецептів в амбулаторній карточці і в журналі.
 
«Є такі категорії, які щомісяця приходять і вимагають виписку про те, які у них пільги. От як із такими боротися, якщо вони завтра підуть і напишуть у газету, що їм пільги не забезпечують…з таким фінансуванням ?» – висловилася пані Кравчук.
 
Це питання медики незабаром розглядатимуть і вирішуватимуть за участю першого заступника керівника управління соцполітики міськради, – запевнив начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Федір Кошель. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus