USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лише Закарпаття випереджує Волинь за цінами на нафтопродукти на Заході

19 Серпня 2008 19:19

Заступник голови Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету Сергій Луговий під час наради прозвітував перед головою ОДА Миколою Романюком про роботу свого відомства за минулих півтора року. Про це повідомляє 19 серпня репортер «Волинських Новин».

 
Як зазначив пан Луговий, волинськими «антимонопольниками» за звітний період розглянуто 63 справи щодо порушень у галузі конкуренційного законодавства України. Через це порушники заплатили близько 170 тисяч гривень штрафних санкцій. «Дісталось на горіхи» таким підприємствам, як «Континіум-Галичина» (торгова марка «WOG»), «Альфа-Нафта» (торгова марка «ANP»), «Володимирцукор», Горохівський цукровий завод, «Ковельмолоко» та іншим.
 
Що ж до середньої вартості бензину і дизпалива, то за інформацією Сергія Лугового, вони нижчі або майже на рівні середньоукраїнських. Але серед областей Західної Україні лише на Закарпатті ціни на цю категорію нафтопродуктів вищі за волинські.
 
У відповідь на запитання голови федерації профспілок Волинської області Івана Карпомиза щодо пояснення причин ситуації, коли дизельне пальне дорожче за найкращий бензин, заступник Волинського відділення Антимонопольного комітету сказав, що це є не лише проблемою України. За твердженням пана Лугового, подібна ситуація зачепила зараз цілу Європу. Проте хоча прогнозується, що ціни на дизпаливо в Україні впадуть приблизно до рівня 6 гривень 10 копійок за літр, але це не вирішує ситуацію. Адже, ймовірно, що і надалі «95-й» бензин коштуватиме дешевше за дизельне паливо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Серпня 2008 21:44
Подивіться як розікрали колишнього державного монополіста...http://www.smida.gov.ua/emitents/year/?id=6488&did=37 До 1995 року він всю область бензином забезпечував.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus