USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Міносвіти вимагає відрахувати студентів-пільговиків з «липовими» довідками

24 Вересня 2009 15:39
Міністерство освіти України наполягатиме на відрахуванні студентів, яких прийняли до вишів як пільговиків на підставі фальшивих довідок. Про це заявив в інтерв’ю тижневику «Коментарі:» заступник директора Департаменту вищої освіти МОН України Юрій Коровайченко.
Не виключене також і порушення кримінальних справ, у тому числі й проти тих, хто видавав такі довідки. «Лікар повинен бути позбавлений права лікувати, соціальний працівник піде підмітати вулиці», – підкреслив посадовець.
Водночас Юрій Коровайченко відзначив, що проблема різкого зростання цього року кількості абітурієнтів-пільговиків трохи перебільшена. За його словами, у навчальних закладах Міносвіти кількість пільговиків торік становила 10 тисяч, а в цьому – 12 тисяч. «Ці дві тисячі з`явилися в результаті прийняття закону про підвищення престижу праці шахтарів. Кількість абітурієнтів, що скористалися пільгами, склала 4,5% від загальної чисельності вступників до вишів МОН, а торік їх було 3,7%», – пояснив Юрій Коровайченко.
При цьому він визнав той факт, що багато документів, що дають право на пільги, викликають підозри. Зокрема за результатами перевірки в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка Генеральна прокуратура України виявила окремі факти подачі недостовірних документів.
Щоб уникнути проблеми напливу пільговиків у престижні вузи в наступному році, Міносвіти має намір змінити умови прийому. Як зазначив Юрій Коровайченко, пільговик зможе скористатися пільгою тільки в тому випадку, якщо він подає до вишу оригінал сертифіката. Ця норма також дозволить міністерству заздалегідь знати, де сконцентрована найбільша кількість пільговиків, і спрямовувати туди держзамовлення на більшу кількість місць.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus