USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Муніципали вночі пропонували пікетувальнику покинути сквер під стінами луцької мерії. ФОТО

21 Липня 2009 10:57
Сьогодні, 21 липня, вночі працівники управління муніципальної поліції Луцької міськради пропонували пікетувальнику Сергію Сулимі, який оголосив 15-добове голодування під стінами мерії, покинути сквер. Про це «Волинським Новинам» розповів протестувальник.
«ВН» уже повідомляли, що родина Сулим (мати й син) уже десять років не може врегулювати житлове питання, з яким звертається до різних інстанцій. Наприклад, заступник глави ОДА Святослав Кравчук обіцяв вирішити це питання ще 1 квітня. 
Власне, родина Сулим у 1997 році отримала кімнатку площею 11 квадратних метрів у колишньому гуртожитку училища культури на проспекті Відродження (пані Сулима працює в обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки).
З того часу, розповідає Сергій Сулима, вони неодноразово зверталися до різних інстанцій про розширення житлової площі, однак постійно отримували відкоша. Більше того, стверджує пікетувальник, начальник обласного управління культури і туризму Володимир Лисюк повідомив, що в гуртожитку немає вільної площі для поліпшення житлових умов родини Сулим, але водночас поселив у двох блоках свою доньку з дитиною. Загалом же у гуртожитку було поліпшено житлові умови для 61 (!) сім’ї.
Наразі, розповів голодувальник, приміщення гуртожитку передали Луцькій міськраді. Він звертався за допомогою у вирішенні питання до градоначальника Богдана Шиби, але віз і нині там. Спроба вдруге записатися на прийом виявилася безрезультатною.
Саме тому він у суботу,18 липня, й оголосив 15-добове голодування під стінами мерії. За словами Сергія Сулими, до нього учора підходила дівчина із відділу звернень громадян і пропонувала записатися на прийом до міського голови, але потім один із заступників градоначальника нібито розповів протестувальнику, що пан Шиба перебуває поза межами Луцька.
Сьогодні ж уночі до Сергія Сулими вже підходили працівники муніципальної поліції і пропонували полишити сквер перед міськрадою. Однак, ознайомившись із документами, зокрема заявою на проведення мітингу, подалися геть.
Сергій Сулима запевняє, що не випрошує помешкання у міськради, а лише хоче почути остаточну відповідь: чи можна добитися правди без грошей. Саме тому й оголосив 15-добове голодування, яке триватиме до 2 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus