USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Микола Томенко перевидаватиме свою книгу через відсутність у ній слів «коханка» і «коханець»

17 Липня 2009 17:42
На честь 200-річчя від народження відомого письменника Миколи Гоголя заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко написав книгу «Український романтик «Микола Гоголь», яку презентував у Луцькій міськраді, – повідомляє 17 липня репортер «Волинських Новин».
Презентуючи свою нову книгу «Український романтик «Микола Гоголь», Микола Томенко розповів присутнім про цікаві факти із життя відомого україно-російського письменника, які він власне описав у своєму виданні. Наприклад про лист Олександри Смирнової Гоголю, в якому зазначає, що більш антиросійського письменника як він ще не було, оскільки всі позитивні герої у його творах – українці, а негативні – росіяни.
Також у своїй монографії Микола Томенко опублікував список 35 найулюбленіших українських пісень Гоголя, історичну працю про роздуми Івана Мазепи щодо державного ладу в Україні, словник українських слів та висловів, які письменник вживав у своїх творах без перекладу.
Щодо останнього, то перечитуючи під час презентації у ньому слова, Микола Томенко помітив, як він зазначив, «принциповий недолік». Адже там було пропущено терміни «коханець» та «коханка». Тому автор книги сказав, що через це книгу доведеться перевидавати.
Разом з тим книги, які Микола Томенко привіз із собою, передадуть у луцькі школи, а також 800 аудіо-дисків «Класика української літератури. Живі голоси»  для усіх волинських шкіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus