USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На інноваційні проекти більш ніж 5% від витрат у волинського бюджету просити не варто

4 Березня 2009 12:10
Приблизно сотня проектів області не реалізовуються через відсутність їхнього фінансування. Про це під час засідання робочої групи з розгляду Регіональної програми науково-технічного та інноваційного розвитку на 2009-2013 роки розповів заступник голови Волинської облдержадміністрації Василь Байцим, – повідомляє 4 березня репортер «Волинських Новин».
 
3 березня відбулося перше засідання робочої групи з розгляду Регіональної програми науково-технічного та інноваційного розвитку на 2009-2013 роки. За словами директора Північно-західного регіонального центру інноваційного розвитку Олександра Бабія, на участь подали заявки більш ніж сто пропозицій від підприємств області та місцевих рад. Однак у програмі планують лишити лише 20-30 проектів. Основний критерій їхнього відбору – можливість реалізації.
 
Василь Байцим наголосив, щоб розробники найбільше уваги звертали на бюджет проектів. «Головне – бюджет програми, все інше – водичка», – зазначив він. Щодо фінансування, то заступник губернатора дав пораду складати проекти з орієнтацією на напрямок інтеграції. Це дасть змогу застосувати кошти Євросоюзу.
 
«Якщо з обласного бюджету вам вдасться дістати 300-400 гривень, то з програми добросусідства п’ять-шість мільйонів», – навів порівняння чиновник. Тому він підсумував, що не варто просити від обласного бюджету більш ніж п’ять відсотків від всіх витрат, передбачених кошторисом проекту. «Через відсутність фінансування в області не реалізовується більш ніж 95 програм», – розповів Василь Байцим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus