USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На побудову у Луцьку пансіонату для пенсіонерів та одиноких треба 4 мільйони гривень

28 Квітня 2009 17:25

Внаслідок кризи у Луцьку нема грошей на добудову третього поверху Територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. «Це був би такий пансіонат, де люди могли б на півроку, місяць чи два перебувати та отримувати необхідну допомогу», – розповіла 28 квітня у коментарі «Волинським Новинам» директор терцентру Галина Шатецька.

 
Територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян у Луцьку заснований 14 років тому, – розповіла його директор Галина Шатецька. У ньому надаються соціально-побутові, соціально-медичні послуги та натуральна допомога.
 
На обліку в терцентрі перебуває приблизно 3 тисячі підопічних, 920 людей обслуговуються соціальними працівниками на дому, їм надаються послуги з прибирання, доставки продуктів харчування, приготування їжі, послуги особистої гігієни.
 
У  центрі проводиться харчування, дозвілля, підопічні можуть скористатися послугами тренажерного залу. Також люди можуть творчого розвиватися, їздити у походи, - розповіла пані Шатецька.
 
До закладу звертаються також і безпритульні, яким надається допомога гуманітарними речами і їжею.
 
У всіх схожих районних терцентрах Волині є стаціонарні відділення, а у Луцьку нема, – сказала директор. У 2008 році повинні були виділятися гроші, які б пішли на добудову третього поверху терцентру і це дало б змогу відкрити стаціонарне відділення для категорії осіб, яким постійно потрібен сторонній догляд. Проте, внаслідок кризи, процес став.
 
«Це був би такий пансіонат, де люди могли б на півроку, місяць чи два перебувати та отримувати необхідну допомогу», – висловилася пані Шатецька.
 
На добудову поверху, облаштування, обладнання кабінетів, палат потрібно приблизно 4 мільйони гривень.
 
Відповідно про положення про таке стаціонарне відділення, особа, яка бажає тут перебувати, має сплачувати 75% пенсії установі на її утримання, – сказала директор центру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus