USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.62 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На ринку нафтопродуктів Волині монополістів немає, – АМКУ

7 Вересня 2009 13:24
Голова Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного Комітету України Віктор Гупало під час апаратної наради у Волинській обласній державній адміністрації прозвітував про заходи його структури щодо контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції на ринках роздрібної торгівлі нафтопродуктами в області. Пан Гупало вважає, що слід говорити насамперед про антиконкурентні узгоджені дії, а не про монополію нафтотрейдерів, – інформує 7 вересня репортер «Волинських Новин».
 
Віктор Гупало розповів, що тенденції зміни цін на ринку нафтопродуктів України суттєво відрізняються від тенденцій на світовому ринку. Посадовець зауважив, що основними операторами, які торгують бензином та дизпаливом на Волині, є WOG, ANP, «Укрнафта», ОККО, Укр-Петроль, Лукойл. Проте монополістів немає.
 
За словами пана Гупала, учасників ринку нафтопродуктів в області попереджено про недопустимість встановлення економічно необгрунтованих цін. Віктор Гупало розповів, що оператори декларують 5-7-відсоткову рентабельність власного бізнесу. Проте це складно перевірити, – зазначив головний антимонопольник Волині.
 
Голова тервідділення АМКУ розповів, що у перших числах вересня ціна бензину на автозаправних станціях області зросла на 30-50 копійок. Це пояснюють змінами курсу долара США до гривні.
 
Віктор Гупало запропонував відновити роботу міжвідомчої комісії, яка вивчатиме стан справ на ринку нафтопродуктів Волині. Перший заступник голови ОДА Віталій Заремба доручив вивчити пропозиції пана Гупала заступнику голови ОДА Василю Байциму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus