USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині до порушників санітарних норм застосують дієві методи, а не чекатимуть, поки «хтось сяде у тюрму»?

15 Липня 2009 19:00
Під час засідання надзвичайної протиепідемічної комісії Волинської облдержадміністрації обурення її очільника – заступника голови Волинської облдержадміністрації Святослава Кравчука – викликало те, що чимало озвучених порушень санітарних та інших норм при оздоровленні дітей – не що інше, як вишукування причин, аби не виконувати закон, й ігнорування елементарних вимог, – 15 липня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Пан Кравчук у вступному слові наголосив, що в літній період до роботи контролюючих органів – особливі вимоги. Адже не виявлені вчасно негаразди призводять до втрат життя і створення надскладних санітарних умов. Проблеми ж, на переконання заступника губернатора, виникають саме через ігнорування елементарних вимог відповідних законів. «Щороку маємо одну і ту ж ситуацію… Люди безпечно ставляться до документів, із якими працюють багато років», – наголосив чиновник.
 
Також Святослав Кравчук звернув увагу присутніх на те, що 2009-го до поточних проблем додалася ще й нестача фінансування. Зокрема, із 9 тисяч дітей, що мають оздоровлюватися за рахунок «чорнобильних» путівок, наразі це зробили у санаторіях «Лісова пісня», «Пролісок» і «Турія» лише 300 волинян.
 
Проблема вуличної торгівлі і торгівлі з недотриманням санітарних вимог у місцях відпочинку – теж, на переконання пана Кравчука,  наразі не вирішена через нескоординованість у діях гілок влади. «Міськрада заборонила торгівлю на Замковій у Луцьку, а суд дозволив», – обурювався він. Заступник губернатора переконаний: проблема – не у кризі і не в знищенні робочих місць, як стверджують ті ж «опальні» підприємці, а в бажанні останніх отримувати якнайбільші прибутки, а не працювати на перспективу. Він зізнався, що одну з протестувальниць знає 1996 року. Вона більше десятка літ торгує там майже на дорозі – і досі не те що магазинчика не зробила, навіть не облаштувала нормального торгового місця.    
 
Та особливо викликала гнів голови профільної комісії інформація головного державного санітарного лікаря Волині Наталії Янко про те, що «винесено 2 постанови про відсторонення від роботи 18 осіб в санаторії «Турія» та 4 осіб – у заміському оздоровчому закладі «Оберіг» за непроходження медичних оглядів». Пан Кравчук запитав, як на роботу в оздоровчі заклади можна потрапити без медичних оглядів. Пані Янко відповіла, що здебільшого це порушення виявлялють не в ході оздоровлення, а раніше, і пов’язані вони з недоглядом керівництва. «Буває, що просто невчасно, запізно йдуть на повторні огляди», – розповідала вона.
 
У відповідь на це Святослав Кравчук констатував, саме «гуманне ставлення до порушень призводить до проблем». Він висловив думку, що коли відповідальних осіб штрафують, а порушення виявляють знову, то варто застосувати дієвіші методи впливу, а не чекати, поки «хтось сяде у тюрму». «Чому не наведете порядок? Ніби влади і нема… Штрафів не має бути – має бути подання на зняття з роботи… керівника ринку, санаторію чи й райдержадміністрації. Находять причини, аби закон не виконувати», – обурювався він.
 
Святослав Кравчук наголосив, що держава існує і має певні закони та вимоги. «Владу змушують входити у ситуацію людини, коли все нормально. А якщо НП, то питають, де була держава. Отож, варто виробляти спільну культуру поведінки», – переконаний він.  
 
Із ним погодилася заступник начальника управління освіти й науки ОДА Валентина Загрева. Вона додали, що з освітянських таборів на запит профільного управління подали недостовірні дані – буцімто до них зауважень практично нема. Пані Загрева пообіцяла: візьме дані облСЕС і проаналізує їх. Якщо щось було приховано – відповідні рішення не забаряться, – ствердила вона.   
Начальник Волинського обласного управління у справах захисту споживачів Геннадій Кожевніков розповів, і що співробітники очолюваної ним структури виявляли порушення, зокрема зафіксували факти неналежного зберігання продуктів, несправного обладнання, а  матеріали передали матеріали до прокуратури. Бо приїхали б на день-два пізніше – і НП всеукраїнського масштабу могла б трапитися на Волині, – наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 15 Липня 2009 22:17
Пан ШИБА! коли Ваша влада накінець то розпорядиться ремонтувати і асвальтувати вулиці і провулки міста ЛУЦЬКА??????? Ми Вас вибрали щоб міська влада навела порядок на вулицях! Приїжджають поляки і жахаються. Просто соромна за наше місто. ДОКИ БУДЕ БЕЗЛАД У МІСТІ????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus