USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині хочуть, аби в Міносвіти підняли прохідний бал для пільговиків при вступі до вишу

24 Липня 2009 20:02
На рівні області роздумують над тим, щоб написати листа до Міносвіти з пропозицією виділення державних місць в університетах для переможців всеукраїнських олімпіад та збільшити прохідний бал для пільговиків. Про це під час прямого ефіру на телеканалі «Волинь Нова» розповіла заступник начальника головного управління освіти і науки Волинської ОДА Валентина Загрева, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Під час прямого ефіру чимало глядачів цікавилися долею дітей, які є випускниками шкіл. Зокрема волинян турбувало, чи матимуть абітурієнти певні переваги під час вступу до вишу за наявності медалей або грамот, які засвідчують перемогу на всеукраїнських олімпіадах.
 
Валентина Загрева відповіла, що є думки на рівні області написати лист до Міністерства освіти і науки України, аби там переглянули держзамовлення та надали додаткові місця для переможців олімпіад. Також в до Міносвіти звертатимуться із пропозицією підняти прохідний бал для пільговиків. «Адже 124 бали – це дійсно низький рівень», - зауважила заступник начальника головного управління освіти і науки Волинської ОДА.
 
Також під час ефіру пані Загрева згадала про приватні навчальні заклади. На її думку, основні їхні недоліки – низький рівень знань, який дають виші, відсутність підтримки власних випускників при пошуку роботи.
 
Однак, як розповіли два глядачі, які зателефонували до студії, траплялося, коли університет направляв на роботу, а там випускнику вишу відмовляли у працевлаштуванні. У такому випадку заступниця керманича управління освіти порадила телефонувати на «гарячу лінію» управління та повідомляти про такі факти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus