USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині на «поганих» книгах треба писати: не для публічного використання? ФОТО

14 Травня 2009 17:29
На Волині є проблема якості книг, видавництва не завжди мають професійних фахівців із редагування. Про це йшлося під час прес-конференції, приуроченій до відкриття виставки-ярмарку «Книги Великої Волині», –  інформує 14 травня репортер «Волинських Новин».
На Волині видавництво книг повинно стати бізнесом, – йшлося під час прес конференції. Так, цього року видавець з Польщі, яких присутній на виставці у Луцьку,  розповідатиме волинянам, як вести книжковий бізнес, проведе майстер клас, – сказав голова правління ВАТ «Волинська обласна друкарня» Дмитро Головенко.
Серед проблем українського книговидавництва й та, що сьогодні українській книжці важко конкурувати з російською, яка складає 80% книг в Україні. Російськомовні книги створюють незручну цінову нішу і держава повинна ввести акциз на книги, які ввозяться до України, – вважає пан Головенко.
Ще однією не менш важливою проблемою наразі є низька якість книг, коли аматорські книги починають розповсюджувати без літературного редагування, вичитки, а видавництва не завжди мають професійних фахівців з редагування. Часто у бібліотеки аматори безкоштовно приносять невідредаговану літературу і потім люди читають ці «погані» книги, – зауважували учасники прес-конференції.
Прозвучала пропозиція на таких книгах вказувати: аматорська книга, або ж: не для публічного використання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus