USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині найбільшими проблемами вразливих категорій дітей залишається освіта, робота та житло

2 Червня 2009 11:34
Учора, 1 червня, у День захисту дітей у Луцькому прес-клубі реформ говорили про проблеми дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Насамперед торкнулися проблеми матеріального забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Так, щороку держава виділяє на дитячі будинки приблизно 400 мільйонів гривень, – розповів голова ВОО Національного форуму профспілок України Роман Дубовик. 80% із цих коштів йдуть на потреби самих установ, зарплати, ремонт і тільки 20% – на потреби дітей. Наразі прожитковий мінімум дітям до 6-ти років становить 557 гривень. «Якщо цю суму розділити на 30 днів, то вийде по 18 гривень 60 копійок щодня, тоді як повноцінне харчування дитини в день вартує 20-35 гривень», – сказав пан Дубовик. 
 
Питання освіти та роботи є гострими проблемами для вразливих категорій дітей, – сказала юрист ВОО Національного форуму профспілок України Ірина Пилипчук. І хоча держава гарантує гідний рівень життя – не завжди законодавство спрацьовує на практиці.
 
До слова, заступник директора з навчально-корекційної роботи Рожищенського навчально-реабілітаційного центру для дітей із порушеннями опорно-рухового апарату Тамара Сітовська розповіла, що дітей беруть навчатися далі на обмежені спеціальності. «От, наприклад, наші діти хочуть йти на повара навчатися, на перукаря, але жоден заклад в області не навчає наших дітей за цими спеціальностями, діти обмежені у виборі професії».
 
Проте найбільшою проблемою, за словами начальника служби у справах дітей Волинської ОДА Алли Онищук, є житлове забезпечення дітей. Згідно з законодавством, кожна дитина після випуску з інтернатного закладу повинна отримати житло, – сказала пані Онищук. На практиці це не завжди так, – додала вона. Позитивним кроком до вирішення проблеми стало відкриття торік у серпні соціального гуртожитку у Володимирі-Волинському.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus