USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині не тільки тенденція до збільшення молодих держслужбовців, а й до плинності кадрів

10 Червня 2009 14:45
На Волині відбувається ІІ тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець». Сьогодні, 10 червня, участь у заході братимуть 12 спеціалістів зі всієї області, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Цьогоріч на Волині участь у конкурсі «Кращий державний службовець» взяли майже вдвічі більше осіб – 230 держслужбовців обласної, районних держадміністрацій та їх структурних підрозділів проти минулорічних 117 -ти, – розповів начальник Управління державної служби Головдержслужби України у Волинській області Валентин Малиновський.
 
«Молодь сьогодні йде в державну службу», – стверджує голова Волинської обласної організації «Спілки державних службовців України» Ярослав Ярош. За його словами, динаміка така, що молодь до 35 років є переважною більшістю в органах державної влади.
 
«Ця тенденція розпочалася після Помаренчевої революції, коли змінювалася внутрішня і зовнішня політика держави, пріоритети, політична еліта, оновлювалися органи місцевого самоврядування», –  розповів пан Ярош. Проте, поряд з цією позитивною динамікою, є й негативна – плинність кадрів.
 
«Молода людина, яка приходить на державну службу, отримує досить багато знань і стає професіоналом у своїй справі, але ж ми бачимо й іншу ситуацію, що держава, на жаль, не забезпечує соціальний захист молодих державних службовців», – сказав Ярослав Ярош. За його словами, молодь просто йде працювати у приватні структури, де їй можуть запропонувати гідний рівень життя.
 
Водночас, держслужбовець повинен бути гідним тієї посади, яку він займає, виправдовувати всі сподівання, які на нього покладені, – вважає учасниця ІІ туру конкурсу головний спеціаліст у справах сім’ї молоді та спорту Любешівської РДА Надія Боснюк. «Треба завжди пам’ятати, що ти прийшов на цю посади, щоб допомогти людям», – додала вона.
 
Довідково:
 
З 10 березня по 21 квітня 2009 року на Волині проходив І тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» у якому брали участь державні службовці обласної, районних державних адміністрацій та їх структурних підрозділів. Усього – 230 осіб. Учасники конкурсу виконали тестові завдання на знання Конституції України, законодавства про державну службу та боротьбу з корупцією, а також складання ділового документу та володіння навиками роботи на ПК.
 
З 10 по11 червня триває ІІ тур конкурсу. Участь у ньому візьмуть 12 спеціалістів. За умовами ІІ туру проведуть: співбесіда з питань державного управління; виконання практичного завдання з питань службової етики та етикету, публічні виступи.
 
Переможець ІІ туру восени представлятиме Волинь у Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus