USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині понад 6 тисяч гектарів землі непридатні для використання сільським господарством

11 Лютого 2009 12:59

У Волинській області понад шість тисяч гектарів земель непридатних для використання сільським господарством. Кількість їх щороку не збільшується. Про це 11 лютого у коментарі «Волинським Новинам» розповіла заступник начальника головного управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Людмила Петриканин.

Уже три роки поспіль на Волині проводиться консервація непридатних для сільськогосподарського використання земель шляхом заліснення. В області більш, як 6 тисяч гектарів таких земель, – розповіла Людмила Петриканин.
Усього за три роки насадили приблизно 1, 5 тисячі гектарів лісу, – сказала пані Петриканин. У 2009 передбачають посадити на непридатних до використання сільським господарством ділянках майже 750 гектарів лісу.
Цьогоріч до кінця лютого визначать ділянки, які заліснюватимуться, у березні складатимуть проект, а вже у квітні відбуватиметься посадка лісу, – розповіла фахівець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лісовик Показати IP 11 Лютого 2009 14:36
Оце то втнули! Аж 750 га! Урья! Урья! Урья! Поясніть краще селянам куди ви поділи ліси, які були посаджені на їхніх землях, які були вирощені та доглянуті їхніми руками. Чому зникли в невідомому напрямку міжгосподарські лісгоспи в деяких районах області, куди поділись майнові комплекси та техніка цих лісгоспів, наприклад, старовижівського. Цікаво, хто приймав рішення про "ліквідацію" цих підприємств і чи не слід прокуратурі відкрити кримінальну справу щодо деяких посадовців, які займались не своїми обов'язками , а набиванням власних кишень. Варто сказати, що прокуратура може виявитись безсила, бо за всіма питаннями що стосуються "колгоспних лісів" бовваніє постать славнозвісного "куратора", великого хазяїна лісів, землі, води волинської, бувшого заЄДУна, члена аграрної партії потім "нашоукраїнця" нині ЄЦуна - господіна Заремби.
Анонім Показати IP 11 Лютого 2009 14:51
На таких землях в Білорусі вирощують вищі врожаі як в нас на чорноземах. А такі "аграріі" як Петриканин,Аршулік,Заремба "вирощують" самосів лісу.
Порохнявий Показати IP 11 Лютого 2009 16:40
З цієї когорти сподвижників одна Петриканин більш-менш, а решта... Не поспішає Заремба з висот владного Олімпу розказати селянам - чому ставав дибки на сесії обласної ради, коли створювався "Волиньоблагроліс"? Чому приймалось рішення з його подачі та при безпосередній участі швиденько передати колгоспні ліси держлісгоспу. Не складно зрозуміти, що все це робилось для того щоб замести сліди, тому що коли б залишились ліси виникало би питання - куди поділась матеріально-технічна база "розформованих" лісгоспів - територія, приміщення, деревообробні цехи, пилорами, техніка та багато іншого, а це мільйонні кошти. А так - майно роздерибанили, ліси передали в держлісгосп і ніхто й не згадує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus