USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині працівники МНС врятували трьох людей, які ледь не задихнулися в диму

5 Травня 2009 12:13
Сьогодні, 5 травня, о 01.28 до пожежно-рятувальної служби Луцька надійшло повідомлення про пожежу. Після опівночі мешканці двоповерхового чотириквартирного житлового будинку на вулиці Кірова відчули запах диму і забили на сполох. Про це повідомляють «Волинські Новини».
За кілька хвилин на місце події прибули рятувальники луцької ПДПЧ-2. Густий дим просочувався з вікна квартири на першому поверсі, де, за свідченням сусідів, перебували люди. Не гаючи ані секунди, рятувальники одягнули апарати для захисту органів дихання й увійшли в квартиру.
«Спочатку ми виявили чоловіка на підлозі у кухні, який не подавав ознак життя. Його одразу ж винесли на вулицю й передали до рук медиків,  – повідомив начальник варти ПДПЧ-2 Луцька Дмитро Абрамчук. – А згодом у віддаленій кімнаті віднайшли господиню квартири».
 
39-річна Наталія К. спала, не підозрюючи про небезпеку. Якби рятувальники вчасно не наспіли, хтозна, чи жінка прокинулася б. Адже, як відомо, перебування людини у задимленому приміщенні більше однієї хвилини може закінчитися для неї фатально. Відтак пожежні Олександр Линник та Сергій Бохонюк під керівництвом начальника варти Дмитра Абрамчука вивели потерпілу з пастки.
За повідомленням центру пропаганди ГУ МНС в області, на жаль, врятувати життя співмешканцю Наталії К. не вдалося – медики констатували смерть чоловіка. Окрім того, у квартирі на другому поверсі допомоги потребувало літнє подружжя. Чоловік з дружиною задихалися у задимленій квартирі, а самотужки спуститися сходами не могли. Вогнеборці провели рятувальну операцію: спочатку допомогли спуститися літній жінці, а 79-річному дідусеві вони одягнули резервну маску й провели на вулицю.
Бійці МНС заходилися приборкувати стихію. Пожежа не встигла набрати значних розмірів – горів диван, виділяючи отруйний дим, що огорнув практично увесь двоповерховий будинок. Уже за півгодини пожежу ліквідували, усі вікна й двері рятувальники відчинили, щоб дим виходив назовні. Матеріальні збитки, задані стихією, незначні – вогонь пошкодив меблі та деякі хатні речі, проте забрав найцінніше – життя.
З’ясувалося, що спричинила лихо необережність загиблого під час куріння. Ймовірно, чоловік курив на дивані й заснув, а коли прикинувся й спробував вибратися з будинку, знепритомнів, діставшись до кухні, де його й виявили рятувальники.
Мешканці будинку нарікають, що господиня квартири із загиблим співмешканцем зловживали спиртним, обоє курили.  На жодні прохання бути обережними вони не зважали.
Рятувальники нагадують про суворе дотримання правил пожежної безпеки. Адже з початку 2009 року вже 26 людей поплатилися життям за свою необачність, причому переважна їх більшість – саме курці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus