USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині річницю з дня народження Лесі Українки вшанували оглядами аматорського мистецтва

24 Лютого 2009 13:16
З нагоди 138-ої річниці від дня народження Лесі Українки відбулися обласні огляди-конкурси аматорського мистецтва – народної інструментальної музики «Калинова сопілка» в Ковелі та виконавців розмовного жанру в селі Колодяжне Ковельського району. Про це 24 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Учасників святкових заходів привітали Ковельський міський голова Сергій Кошарук та начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Володимир Лисюк. До пам’ятника Лесі Українки поклали живі квіти.
У конкурсній програмі «Калинової сопілки», яка вже двадцятий раз проводиться в області,  брали участь кращі колективи та окремі виконавці з усіх районів і міст області – майже 30 оркестрів народних інструментів, ансамблів народної музики і троїстих музик, які виконували музичні та пісенні твори українських авторів.
За інформацією сайт Волинської ОДА, переможцем конкурсу став народний аматорський оркестр народних інструментів Ківерцівського районного будинку культури (керівник Микола Бортнік).
Понад 50 виконавців розмовного жанру, які змагалися між собою у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки,  читали твори геніальної поетеси, класиків української літератури та сучасних авторів.
Журі на чолі з поетесою, головою обласної організації Національної спілки письменників України, заслуженим вчителем України Ніною Горик переможцем конкурсу визнало студентку Волинського державного училища культури і мистецтв Тетяну Мельник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus