USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині сільські голови не знають, як визначити членство особи в особистому сільському господарстві

11 Лютого 2009 11:41

Сільські голови не знають, як вирішити питання щодо членства тієї чи іншої особи в особистому сільському господарстві. Як виявилося, це питання не врегульовано й законодавчо. Про це йшлося під час зустрічі голови ОДА Миколи Романюка із адміністративно-господарчим активом Луцького району, – 11 грудня інформує репортер «Волинських Новин».
Опісля доповіді директора обласного ЦЗ Раїси Кучмук щодо ситуації на ринку праці у Луцькому районі, свої запитання їй ставили сільські голови. Одним із найрезонансніших виявилося незнання сільськими головами, як і кому надавати чи ні статус членства в особистому сільському господарстві (нагадаємо, що особи, які є членами особистого господарства не можуть стояти на біржі праці – «ВН»).
Сільські голови відмовляються брати на себе відповідальність і засвідчувати, є певна особа членом сільського господарства чи ні. Вони мотивували це тим, що можуть бути звинуваченими у корупції.
Натомість Раїса Кучмук відповідала: «Ви – органи місцевого самоврядування. Скличте людей, і нехай вони засвідчать, чим вони займаються». Проте сільські голови тільки обурювалися.
Свою думку з цього приводу висловив і Микола Романюк, який зауважив, що «розуміє сільських голів, бо вони бояться сказати «так» чи «ні».
Як з’ясувалося, недосконалим є й саме законодавство, де чітко не прописано, кого можна вважати членом особистого сільського господарства. «Хотіли, щоб було добре, а вийшло, як завжди», – сказав пан Романюк і пообіцяв приділити цьому питанню додаткову увагу й залучити до вирішення проблеми правоохоронні органи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Лютого 2009 14:34
Довідка видана івонову івану івановичу про те, що згідно з відомостями погосподарської книги № на 2006-10р.р.за особовим рахунком № , за адресою .... (син, невістка, ін)відмітка про ведення ОСГ відсутня (або навкаки) Достатньо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus