USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Найвеличніше державне свято» на Волині пройде з іноземними дипломатами, діаспорою та феєрверками?

22 Червня 2009 17:04
Організаційний комітет з підготовки та відзначення у Волинській області 18-ї річниці Незалежності України взяв за основу проект плану заходів з відзначення цієї дати, – повідомляє 22 червня репортер «Волинських Новин».
 
На думку заступника голови Волинської обласної ради Бориса Загреви, який головував на засіданні оргкомітету, День Незалежності – це «найвеличніше державне свято». З проектом плану заходів із відзначення цієї річниці виступив заступник начальника головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Волинської облдержадміністрації Віктор Сливка. За його словами, на Волині до Дня Незалежності передбачається провести комплекс заходів.
 
Так, посадовці пропонують 21 серпня зорганізувати урочисті збори та святковий концерт. 24 серпня має відбутися урочиста хода, яка розпочнеться від пам’ятника борцям за волю і незалежність України, що на Київському майдані обласного центру. За словами пана Сливки, на урочистості будуть запрошені представники дипломатичного корпусу інших держав, української діаспори. У населених пунктах Волині мають організувати феєрверки. Крім того, представники області візьмуть участь у загальнодержавних святкових заходах у столиці.
 
Борис Загрева попросив, щоб начальник головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Волинської ОДА Антон Кривицький звернув увагу на стан території, звідки розпочнеться у Луцьку святкова хода.
 
Голова Братства вояків ОУН-УПА Волинського краю імені Клима Савура Василь Кушнір вважає, що до Дня Незалежності варто вирішити кілька проблемних питань. Зокрема, пан Кушнір зазначив, що Братство приблизно рік тому до державних нагород представило двох ветеранів Української Повстанської Армії, які воювали з німцями. Проте реакції на це подання досі немає. Пан Загрева зазначив, що у подальшому можна розібратись з цією проблемою.
 
Загалом суттєвих зауважень до проекту плану заходів у членів оргкомітету не виникло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus