USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Не вистачило сил», – тренер «Старого Луцька» про матчі з «Тернопіль – ТНЕУ»

25 Лютого 2019 13:34
Головний тренер «Старого Луцька» Володимир Журжій розповів, що в двох матчах проти «Тернопіль – ТНЕУ» його команді не вистачило сил та свіжості, зокрема, тренерський штаб не міг застосовувати необхідну ротацію через травми провідних гравців.

Про це йшлося на післяматчевій прес-конференції.

Гравець «Тернопіль – ТНЕУ» Олег Рудаков, який свого часу виступав за «Волиньбаскет», каже, що йому завжди приємно приїжджати в Луцьк, адже тут завжди хороший зал, гарна атмосфера та багато вболівальників.

«Було помітно, що луцька команда вийшла з гарним настроєм, вийшли битися, а ми десь втратили концентрацію. Також ми жахливо пробивали штрафні кидки. Це дві основні проблеми, з якими ми стикнулися», - зазначив Олег Рудаков.
Щодо мікро-дуелі на полі з Петром Глушком баскетболіст зауважив, що у них гарні стосунки і поза майданчиком вони друзі, однак на майданчику суперники, тому між ними відбувається боротьба.
Своєю чергою, головний тренер «Тернопіль – ТНЕУ» Дмитро Забірченко наголосив, що у першій грі його команда володіла ініціативою, контролювала гру і знала, що робити на майданчику.

«Були дрібниці та помилки, які стаються з кожною командою, але їх не можна виключати, адже це баскетбол і ніхто не грає без помилок», - зазначив тренер.

З його слів, друга гра відбувалася зранку, тому, можливо, хтось ще не прокинувся, але команда провела хорошу другу чверть, повернула контроль над грою. «Луцьк попав декілька хороших трьохочкових, але ми цього не виключали, тому я казав своїм гравцям, що на це не потрібно звертати увагу і продовжувати свою гру. У третій чверті в якийсь момент ми втратили контроль, через це було тяжко повернутися в гру, тому довелося брати тайм-аути. В четвертій чверті зіграли добре в захисті, також було помітно, що підсіла команда суперників. Ми також підсіли, але в нас був більший запас енергії через ротацію. Однак насправді провели погану гру, але, як кажуть: краще погано виграти, як добре програти. Луцьк сьогодні добре грав, однак помітно було, що їм не вистачає ротації».

Щодо виходу в Суперлігу, то Дмитро Забірченко зауважив, що поки можливості грати в Тернополі у Суперлізі немає, адже для цього необхідний зал. Також катастрофа з молодими гравцями, тренери тільки починають працювати з молоддю і лише через 5-7 років вони зможуть грати на рівні Вищої ліги, однак потрібно вистроїти клубну вертикаль.
Також Дмитро Забірченко відзначив луцьких гравців: «В обох матчах мені сподобався Петро Глушко, але в другій грі він дещо не попав свої кидки, але те, як він бореться та грає, викликає симпатію. Також добре виглядає Едуард Федчук: помітно його лідерські якості, він зажди знає коли зупинитися, коли побігти, коли взяти на себе. Помітно, що людина з досвідом гри у Суперлізі, довго грає у басетбол. Володимир Коцько дещо заграється, ще грає молода кров. Робить деякі неправильні рішення, які впливають на результати команди, але якщо він працюватиме, то виграє у хорошого гравця».

Натомість новоспечений гравець «Старого Луцька» Максим Дейна, який дебютував у цих матчах, розповів, що йому хотілося б повернутися до Луцька більш яскраво, що мало б вилитися хоча б в одну перемогу.

«У другій грі ми зіграли краще, першу ми почали дуже погано. Можливо, спрацював той фактор, що я не зігрався з командою, не відчув ще її гри. У першій грі ми дуже погано зіграли в захисті, другу гру ми добре почали, але не вистачило концентрації», - зазначив Максим Дейна.

Також він зауважив, що отримав травму, але сподівається повернутися якнайшвидше, аби взяти участь у важливих іграх проти «Говерли» за потрапляння у четвірку.
Тренер лучан Володимир Журжій вже традиційно подякував вболівальникам за підтримку та додав, що «Старий Луцьк» протистояв найсильнішій команді по якості гри та по підбору гравців.

«Мені до вподоби стиль «Тернополя», у команді зібралися серйозні гравці, тому скажу відверто, що нам було дуже важко. У нас є проблеми з травмами гравців. Дмитро Швагринський відновився лише перед останнім тренуванням, ми думали, що він взагалі не буде грати. Дмитро Кунчик взагалі не приймав участі в матчі. Максим Дейна взагалі не провів жодного тренування з командою», - акцентував тренер.
З його слів, команді не вистачило свіжості, гравці, які виходили з лавки, не додавали енергії в захисті. «Я не можу висловити претензії гравцям, які відіграли по 35 хвилин, адже дуже важко всю гру приймати правильні рішення з такою командою. Коли ми рухаємо м’яч, то знаходимо непогані варіанти для атаки – коли були сили, то ми видавали непогані відрізки. У другій грі хлопці грали агресивніше, натомість першу ми дуже мляво почали, хоча план на гру був інший», - каже Журжій.

Володимир Журжій акцентував, що в команди не залітало багато фантастичних м’ячів, тому пообіцяв працювати над цим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus