USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ніч із 9 на 10 травня 1944-го залишиться у пам’яті Луцька і на новій меморіальній таблиці

17 Березня 2009 11:19
У Луцьку увіковічнять пам’ять про мешканців міста, загиблих внаслідок німецького бомбардування в ніч із 9 на 10 травня 1944 року. Яким чином це зробити, обговорювали під час наради 16 березня, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Радник Луцького міського голови Сергій Годлевський запропонував обговорити нюанси щодо створення пам’ятного знаку на честь загиблих у трагічну ніч. Згідно із даними метричної книги костелу святих Петра і Павла, під бомбардування потрапила 21 особа, з яких лише одна вижила.
 
Про результати нальоту фашистів травневої ночі свідчать і фотографії, на яких зображено мертві тіла та пошкодження споруди.
 
Дискусійними під час наради виявилися питання про текст пам’ятної таблички – чи варто згадувати кількість загиблих, їхні імена, національне походження, оскільки точних даних на сьогодні немає. Також обговорювали місце розташування таблички і чи треба встановлювати маленькі хрести безпосередньо на тих місцях, де загинули люди. «Щоб люди усвідомлювали своє місце у контексті тогочасних подій», – пояснив один із гостей наради. Хоча потім прозвучало і заперечення, що «не варто старе місто перетворювати у меморіал».
 
Щоб уточнити, яким чином увіковічнити пам’ять загиблих та яким саме має бути текст таблички, учасники наради знову зберуться найближчим часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus