USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Органи студсамоврядувань Львова та Луцька інформуватимуть про свої ініціативи «підручними засобами»

31 Березня 2009 09:32
Нещодавно у місті Львові представники органів студентського самоврядування Львівщини та Луцька брали участь у майстер-класі щодо ефективного інформування про студентські ініціативи у ВНЗ. Про це 31 березня повідомляють «Волинські Новини».
Ідея періодичного проведення та назва «Ефективний піар діяльності органів студсамоврядування підручними засобами» з’явились після підбиття підсумків опитування пересічних студентів ВНЗ Львова щодо оцінки діяльності студсамоврядування у 2007-2008 роках.
Серед учасників-керівники прес-відділів, прес-секретарі та інші відповідальні особи за інформування, а також редактори інформаційних видань та проектів тих органів студсамоврядування, які у своїх ВНЗ впроваджують кодекси честі чи мають намір впроваджувати етичні стандарти у життя громади ВНЗ.
Студенти вишів здебільшого не знають про діяльність органів студентського самоврядування, їхню структуру та можливості. За результатами опитування, проведеного Комітетом підтримки студентського самоврядування, 68 % студентів не могли вірно вказати, які органи студсамоврядування діють у ВНЗ, чим вони займаються.
Водночас дуже багато організацій та органів студентських самоврядувань переконані, що це їм робити не потрібно, що їм не під силу займатись інформуванням про свою діяльність, що вони не мають достатньо знань та навичок.
Тому тренери та фахівці відкривають «секрети інформування» для органів студентського самоврядування, демонструють потенціал, «підручні засоби», які сприяють інформуванню про ініціативи студентів, особливості громадських ресурсів, які можуть органи студсамоврядування застосовувати для інформування, доступні засоби та мережі для інформування в Інтернеті.
На цьому мастер-класі учасники дізнались про організацію інформаційних кампаній, написання та поширення прес-повідомлень, налагодження зв\'язків із місцевими медіа та інформаційними агенціями, громадськими інтернет-ресурсами, створення та підтримку власних інформаційних матеріалів та засобів масової інформації, розсилок та інформаційних мереж.
Окрема сесія була присвячена діяльності прес-служб та організації прес-конференцій, яку проводив керівник прес-служби Львівської обласної ради Володимир Телюк, котрий до завершення навчання у своєму ВНЗ очолював орган студсамоврядування. Також про використання громадських порталів та інформаційних мереж розповіла Тетяна Яцків, керівник організації, яка є засновником порталу StudUA.org.
Заняття щодо створення та підтримки власних інформаційних бюлетенів та ЗМІ органами студсамоврядування провів редактор молодіжного журналу «В5: формат твого життя», голова Студради УАД Володимир Місяйло.
Під час майстер-класу проводились практичні заняття щодо організації інформаційних акцій, присвячених впровадженню кодексів честі у ВНЗ, створення власних інформаційних бюлетенів, організовувалась практична прес-конференція щодо інформування про актуальні події та студентські ініціативи.
Захід проводив Комітет підтримки студентського самоврядування, газета «В5: формат твого життя», Асоціація молодих реформаторів та інші партнери проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus