USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Під час посту волинянам слід забути про «плясанія, п’янки і пошлі розмови», – Ніфонт

8 Березня 2011 15:13
З 7 березня розпочався великий піст – найважливіший для вірян період підготовки до Великодня.

Як провести цей час з користю для душі і тіла напутнє слово волинянам дав керуючий Волинською єпархією УПЦ МП, митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.

Про це йшлося у випуску новин на ТРК «Аверс» у п’ятницю, 4 березня.

Великий піст – це духовна весна, каже владика. Адже саме в цей період віруюча людина починає краще бачити свої недоліки. У неї з’являється бажання очистити совість і покаятись. Тож віра в серці, добрі справи, любов до ближнього – перш за все.

«У дні великого посту церква завжди закликала і закликає усіх бути більш милосердними до тих людей, які навколо нас. Проявляти до них любов, турботу – братську, християнську. Допомагати немічним, одиноким, старим, удовицям, сиротам, незрячим, інвалідам, глухонімим, калікам, усім нужденним людям», – каже священик.

Обмеження в їжі – це лише складова посту. Без віри – це проста дієта. Адже головне не схуднути, а підлікуватися та зміцніти духовно. Тож посту слід дотримуватися в першу чергу своїми вчинками, словами, думками та навіть поглядами, доносить істину до волинян владика.

«Ми всі розуміємо, що піст тільки для прийняття піщи – це всього лиш тільки дієта. А піст треба тримати на очах, на язиці, на вухах, на ногах і руках, щоб не робити гріхів. Щоб не ходить у те місце, де Бог не прославляється. Щоб не говорити грязних, нецензурних, гнилих слів. Щоб не дивитись на те, що спокушає людину. Не слухати ніяких пошлих розмов, а тільки спрямовувати свій розум, свою душу, своє почуття на те, що слугує спасінню нашої безсмертної душі», – переконує владика.

На другий день посту припадає 8 березня. Як правильно віруючим підійти до святкування, Ніфонт теж дав свої рекомендації.

«Вітати можна, але плясанія, п’янки, такі широкі увєсєлітільні заходи все ж таки проводити не потрібно, тому що якраз великий піст. І оскорбляти Господа, оскорбляти церкву – це не можна, потому що через те не буде на нас Божого благословіння», – звернувся до волинян митрополит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
леся Показати IP 10 Березня 2011 00:12
ДИВНО,ЯК БЕЗГРАМОТНО ЗВЕРНУВСЯ АРХІЄРЕЙ ДО ВОЛИНЯН.
Olexandr до леся Показати IP 10 Березня 2011 15:53
Ви знаєте Монах дивиться на глибину думки а не звертає увагу на Лінгвістику. Доречі власне ім"я пишетья з великої букви, на початку речення ставиться велика буква, а після коми необхідно робити інтервал (пробіл). І давайте виймемо колоди з власних очей, і тоді будемо знати як вийняти скалку з ока нашого брата.
Віктор до Olexandr Показати IP 10 Березня 2011 18:56
«Монах дивиться на глибину думки а не звертає увагу на Лінгвістику» Напевне, Ви, Олександре, мали на увазі орфографію. Монах у пустелі – може й так, але архієрей – людина публічна, він – лице єпархії, Церкви. Очевидно, що письмові висловлювання людини такого статусу мають дотримуватися норм орфографії, адже це – елементарний рівень культури. Якщо священик розмовляє мовою Вєркі Сердючки – це не приверне людей до Церкви, а радше, стане приводом насмішок. Проте тут, очевидно, не вина владики Нифонта, а його речників та журналістів.
Олександр Показати IP 10 Березня 2011 15:34
Спаси Вас Господи, Владико Ніфонт. Всім постящим, Допомагай Вам Бог.
Skeptik Показати IP 10 Березня 2011 18:31
to Olexandr: "Ви знаєте Монах дивиться на глибину думки а не звертає увагу на Лінгвістику." В такому випадку, Вам, Олександре, слід звернути увагу на Вашу. Ви ж не монах? 1. Після слова "знаєте" пропущена кома. 2. Перед сполучником "а" ставиться кома. 3. Слова "монах" та "лінгвістика" не є власними іменами, тому їх слід було б написати з маленької літери.
Olexandr Показати IP 11 Березня 2011 09:30
Дякую Віктору та Skeptikу за дзеркало яке ви підняли перед моїм лицем.
Гісь Показати IP 11 Березня 2011 17:38
Ось, так Олександре Ви і програли. Що то значить - братись не за свою справу...
Olexandr до Гісь Показати IP 14 Березня 2011 14:43
Ви праві, орфографія то не моя справа. А ось сарказм по відношенню до Святих Отців та до Церкви я буду намагатись відстоювати.
Вчитель Показати IP 12 Березня 2011 10:42
Кожен може висловлюватися так, як вважає за необхідне, простою доступною всім мовою, без замудрених та перекручених фраз. Своє здивування треба тримати в собі, а не давати оцінку грамотності святим отцям! Не судіть! І не судимі будете!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus