USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підприємці Луцька пропонують скоротити на 69% управлінський штат міськради, аби не підвищувати орендну плату за землю

11 Червня 2009 18:08
 
Сьогодні, 11 червня, підбивали підсумки обговорення проекту рішення Луцької міської ради «Про впорядкування орендної плати за землю», – інформує репортер «Волинських Новин». 
 
За словами першого заступника Луцького міського голови Лариси Соколовської, перш за все рішення щодо підвищення орендної плати за землю в Луцьку викликано змінами в земельному законодавстві(стаття 21 Закону «Про оренду землі»). «Нам неодноразово нагадували з податкової, що до міського бюджету не надходять значні кошти через непереведені в норму «орендні» відсотки», – сказала пані Соколовська. Наразі усі, хто має договори менш ніж 3% орендної плати, попереджені про зміни і в даний час «із 375 договорів, які існують, ми привели в межі чинного законодавства 140», – наголосила заступник міського голови. 
 
За місяць часу, доки приймалися пропозиції, надійшла одна письмова заява від департаменту підприємництва й одна усна – від антикризового комітету. У березні також надходили пропозиції від департаменту підприємництва і податкової інспекції, – йшлося під час круглого столу. Сьогодні розглядали чотири варіанти змін до проекту. 
 
Наприклад, у першому варіанті розробником передбачалося, що непродовольчі ринки та ринки змішаного типу платитимуть 6%, продуктові – 4%. А у четвертому варіанті, внести зміни до якого запропонував департамент підприємництва, говориться: усі ринки, як продовольчі, так і непродовольчі ринки змішаного типу, окрім автомобільних ( за пропозицією вони сплачуватимуть 6%) віддаватимуть 3%.  
 
Далі у дискусію вступив голова обласної організації «Крок» Ігор Алєксєєв. «Ви абсолютно праві, пані Соколовська, це все можна назвати, м’яко кажучи, шоу, бо всі пропозиції згідно закону повинні бути поданими до 8 червня. На даний момент це засідання має рекомендаційний характер і ніяких юридичних наслідків не має», – висловився захисник підприємців. За його словами, він прийшов сюди, аби висловити свою громадянську позицію і позицію 429 підприємців, підписи яких він мав на руках.  
 
Пан Алєксєєв сказав, що бюджет міста не має бути проблемою для всіх лучан, яких так чи інакше торкнеться це рішення. «Ми, підприємці міста, Луцька категорично проти підвищення орендної плати на земельні ділянки…Як варіант альтернативного здобування коштів пропонуємо скоротити до 69% управлінського штату Луцької міської ради, що дозволить зекономити 12-13 мільйонів гривень», – зачитав звернення підприємців Луцька Ігор Алєксєєв.  
 
Проте пані Соколовська сказала, що «всі пропозиції, які сьогодні будуть надані, будуть враховуватися».  

Також свою думку під час засідання висловив депутат міськради Юрій Довгун, який вважає, що «треба мати цифри й оперувати ними, а не робити все навпомацки». За його словами, якщо, наприклад, підвищуватимуть орендну плату на земельні ділянки для грального бізнесу на 12%, то треба обґрунтувати, чому і які від цього надходження отримає бюджет.  
 
Окрім того, виступав один із підприємців Луцька. За його словами, з такими відсотковими ставками прийдеться просто закритися. «Якщо постійно міняти законодавство, то навіщо тоді ті довгострокові договори ?» – висловився він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Назар правда Показати IP 11 Червня 2009 18:29
Файно!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus