USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Податкова міліція України та фінансова міліція Білорусі припинять зловживанням у сфері оподаткування?

26 Травня 2009 12:21
Рівненські, житомирські та волинські співробітники податкової міліції та представники Департаменту фінансових розслідувань КДК Республіки Білорусь прикордонних із Україною областей домовилися про щомісячний обмін інформацією про оперативну ситуацію по лінії боротьбі з податковими  та фінансовими злочинами. Про це 26 травня повідомляють «Волинські Новини».
У рамках євроатлантичних прагнень України питанню узгодження дій правоохоронців прикордонних областей України і Білорусії  у боротьбі з фінансовими та податковими злочинами була присвячена їхня робоча зустріч в селищі Шацьк Волинської області. Втім, такими протокольними намірами правоохоронці Білорусії та України не обмежилися, – пише сайт Державної податкової адміністрації у Волинській області.
Щоб запобігати правопорушенням у сфері податкового та фінансового законодавства, співробітники податкової і фінансової міліції обох країн проводитимуть спільні оперативно-профілактичні заходи та спеціальні комплексні міжрегіональні операції у сфері незаконного обігу алкогольної і тютюнової продукції.
Непереливки буде й тим українським та білоруським громадянам, котрі незаконно претендуватимуть на отримання  бюджетних коштів. Так звані «карусельні» схеми  відшкодування ПДВ і незаконні спроби мінімізації податкових зобов’язань із використанням фірм-нерезидентів правоохоронці пильнуватимуть особливо.
«З початку року співробітники податкової міліції лише на Волині виявили 18 фактів безпідставно заявленого до відшкодування ПДВ  і упередили майже 33 мільйони гривень, задекларованих до повернення з державного бюджету», – наголосив на зустрічі перший заступник голови ДПА у Волинській області, начальник управління податкової міліції Костянтин Циркун.
«Думаю, що наші колеги із Рівненської та Житомирської областей до цієї статистики додадуть ще по кілька десятків мільйонів. Таким чином, у масштабах країни маємо сотні мільйонів гривень з державної скарбниці, які, за відсутності  належного реагування з боку правоохоронців, можуть опинитися в кишенях шахраїв. Думаю, що від махінацій з ПДВ та інших податкових злочинів  втрачає і бюджет сусідньої Білорусії. Спільні зусилля податкової міліції України та фінансової міліції Білорусі  покладуть край зловживанням  у сфері оподаткування», – додав Костянтин Циркун.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus