USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Повернення ПДВ, податок на прибуток і податкові борги – під «прицілом» ДПА Волині

12 Травня 2009 12:48
У першому кварталі 2009 року до бюджетів усіх рівнів волинські податківці мобілізували  304,9 мільйона гривень.  Про це 12 травня інформують «Волинські Новини».
Зокрема, за повідомленням сайту УДПА в області, до загального фонду Державного бюджету зібрано 144,7 мільйона гривень, бюджетне призначення виконано в повному обсязі. А місцеві скарбниці поповнилися на 160,2 мільйона гривень.
Втім, робота податківців області вимагає покращення, оскільки із виконанням поставлених завдань справляються не всі податкові інспекції. Із аналізом з акцентами на проблемних напрямках роботи   виступила перший заступник голови ДПА у Волинській області Мирослава Конечна.
Як зазначила у своїй доповіді перший заступник голови ДПА в області Мирослава Конечна, метою запровадження 5-го додатку до декларації з ПДВ є збільшення нарахувань та збору ПДВ, миттєве упередження необґрунтованих заявок на його відшкодування і  зменшення кількості перевірок та, як результат, послаблення податкового тиску на платників податку. Щоб максимально досягнути цих цілей, податківцям варто першочергово звернути увагу на суб’єкти господарювання, які заявляють до відшкодування ПДВ за відсутності експортних операцій та сплати ПДВ митним органам, і мають незначну кількість працюючих. Протягом І кварталу 2009 року на Волині 22 таких СГД заявили до відшкодування ПДВ на суму 44,8 мільйона гривень. 
Триває робота і в напрямку покращення адміністрування податку на прибуток. На постійному моніторингу перебувають платники, які  мають значні суми валових доходів, мінімізують сплату податків на прибуток та мають рівень податкової віддачі нижчий від середньогалузевих показників,  а також ті , що продовжують працювати збитково. Саме жорсткий податковий контроль за цими підприємствами буде сигналом для інших про необхідність підняття розрахунків із бюджетом на більш високий рівень.
Не допускати зростання податкового боргу – ще один пріоритет роботи  волинських податківців. Загалом з початку року в області забезпечено скорочення податкового боргу до Зведеного  бюджету  на  38,3 мільйона гривень. Однак в окремих  ДПІ спостерігається його зростання.
«Податкова віддача з податку на прибуток не менше одиниці для економічних реалій Волині – цілком посильне завдання», – вважає голова ДПА в області Віталій Пекарчук. «Окрім того, щоб виконувати завдання із наповнення державного та місцевого бюджетів в складних економічних умовах, треба максимально задіяти усі резерви, руйнувати схеми мінімізації та ухилення від оподаткування і більш активно проводити відповідну роботу з підприємствами-мінімізаторами», – наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus