USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Повісили за поранення офіцера: в Ірані стратили першого протестувальника

8 Грудня 2022 14:52
В Ірані стратили першого протестувальника за поранення офіцера воєнізованих формувань під час масових демонстрацій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Протестувальник був засуджений за «ведення війни проти Бога» (muharib – шаріат). Чоловік нібито під час масових демонстрацій у Тегерані поранив члена воєнізованих формувань «Басідж».

Як повідомляють місцеві ЗМІ, страченого звуть Мохсеном Шекарі. Він був засуджений до страти 23 жовтня і страчений через повішення в 7 грудня вранці.

Варто зазначити, що це перша кара, пов’язана з протестами, про яку публічно повідомили державні ЗМІ.

Нагадаємо, парламент Іран закликав судову владу «суворо покарати» всіх затриманих громадян, які брали участь у антиурядових протестах. Законодавці назвали протестувальників «muharib», що в шаріат означає «ворог Бога» і карається смертною карою.

Нагадаємо, в Ірані протестують через смерть Махси Аміни, жінки спалюють свої хіджаби та виступають проти Ісламської Республіки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 8 Грудня 2022 15:15
Гасять пожар бензином. Ну що ж...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus