USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Позови без відома позивачів: як на Волині дерибанять землі

5 Квітня 2021 17:58
Берестечківська громада може втратити 400 гектарів землі через аферу. Річ у тому, що наказ про передання земель, які з державної власності відійшли в громаду, було оскаржено у Волинському окружному адміністративному суді.

Одразу, як тільки землі передали в комунальну власність, до суду на розгляд потрапило 200 заяв від фізичних осіб, які теж претендують на земельні ділянки по два гектари для ведення особистого селянського господарства, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

В усіх заявників один представник – волинська адвокатка Яна Кінах. Зазначимо, що наразі суд уже скасував наказ про передання земель в Берестечківську громаду й задовольнив більшу частину позовів та дав дозвіл на проєкти землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

Ось тільки деякі заявники ні слухом ні духом не відали, що позивалися до геокадастру і навіть виграли суд. А з адвокатом Яною Кінах, яка представляє їхні інтереси в суді, вони жодних договорів не укладали.

Нещодавно ми розповідали, як жителі села Буркачі Берестечківської громади лишилися без своїх городів. 90 гектарів землі, які були в оренді у людей, розписали на громадян з різних областей, як згодом пояснили – це нібито були атовці. А потім уся земля опинилася в руках такої собі Катерини Смолки. Жінка разом зі сином Михайлом Смолкою є співзасновниками аграрного підприємства «Патріот Агро». Як землю, на продаж якої поки що діє мораторій, могли продати і яким чином узаконили цю оборудку – усі ці питання без відповіді, адже ними правоохоронні органи чомусь зовсім не цікавляться.

А поки прокуратура відмовчується, ще 400 гектарів землі фактично біля того ж самого села Буркачі можуть за схожою схемою десь подітися з карти громади.

Отож, суд задовольнив 200 заяв від фізичних осіб на землі, які з державної власності перейшли у комунальну, тобто у власність громади. Наразі наказ про передання землі з державної власності на баланс громади уже скасовано. І, згідно з рішенням суду, багато заявників тепер можуть виготовляти проєктно-технічну документацію.

За дивним збігом, у всіх двохсот заявників – єдиний представник, волинська адвокатка Яна Кінах, яка також скрізь представляє інтереси аграрного підприємства «Патріот Агро». До слова, серед позивачів – і Михайло Смолка. Варто зауважити, що у Волинському окружному адміністративному суді працює його дружина Яна.
Юристи та землевпорядники Берестечківської громади шоковані. Зараз вони подають апеляцію на рішення адміністративного суду. Проте, щоб подати апеляцію на 200 заяв, їм потрібно сплатити чималенький судовий збір. Майже по тисячі гривень з кожної заяви.

Додамо, що деякі заявники, яких у суді представляє Яна Кінах, навіть не знають про те, що вони позиваються до геокадастру, а з Яною Кінах жодних договорів не підписували й навіть ніколи її не бачили.

Зокрема це підтверджує Любов Кирющенко, чиї інтереси представляє Яна Кінах.

«Я жодної заяви не подавала, нічого не вимагала, бо воно мені не потрібне, – запевняє жінка. – Мені 71 рік, а діти мої, слава Богу, забезпечені. Хто така Яна Кінах, не знаю, по допомогу до юристів не зверталася».

А Дарина Махнюк скерувала листа до Волинського окружного адмінсуду, в якому повідомляє, що не зверталася з жодним позовом і не заявляла жодних самостійних вимог.

На робочому місці самої адвокатки ми не знайшли. А в телефонній розмові щось коментувати вона відмовилася. Натомість попросила написати прізвища заявників їй на вайбер та пообіцяла прокоментувати все… десь із понеділка.

Зазначимо, що не знайшли за вказаними адресами і лучан, яких Яна Кінах представляє у суді: таких адрес або не існує, або ж вони за ними не проживають.

Як розвиватиметься справа далі й чи звернуть на оприлюднені факти увагу правоохоронці, обов’язково повідомимо згодом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
дідо Показати IP 5 Квітня 2021 18:41
Земля має продаватись тільки через аукціон. Ніяких роздач- підзабудову,для господарства, атовцям ,місцевим жителям,різним пільговикам.Тоді не буде моливості розікрасти.
Берестечко Показати IP 5 Квітня 2021 20:03
То той Боярчук винуватий не спитав Панечка передав в отг в Берестечко без дозволу смотрящого
Микола Показати IP 5 Квітня 2021 20:12
То вже потрібно розбиратись і ,якщо є за що закривати контрабандиста.
Правда Показати IP 5 Квітня 2021 20:41
«Володька не дратуй мене» - має довідку але вона його не спасе, головне щоб на Яровиці ремонт закінчив !)
Пенсіонер Показати IP 5 Квітня 2021 21:17
А де ж наші доблесні органи - поліція, прокуратура, СБУ, дбр, набу -купа інших дармоїдів, які сплять і вислугу бачать? Готовий злочин на блюдечку з голубою каймою....... Невже не хочуть орден заробити? Чи нині ордени не в пошані - шмат земельки більше приваблює?
лучанин Показати IP 5 Квітня 2021 21:23
це та адвокатша що їй спалили автомобіль, а чоловіку по писаку надавали, мабуть було за що, а за такі дії адвокатши кримінал і в буцигарню без права застави, все розкаже
ділдо Показати IP 5 Квітня 2021 23:05
Землю мають скупити корпорації- монополісти такі як сумнозвісне Монсанто. Ой, вибачте, це тепер називається...? Байєр їх купив. А це вже поряд, за Польщею.
Анонім Показати IP 5 Квітня 2021 23:54
Санкції рнбо ведіть відносно нього
Адвокат Показати IP 6 Квітня 2021 00:40
А що на такі дії адвокатеси каже Рада адвокатів? І ще цікавить думка кваліфікаційно-дисциплінарної комісії, Олег Антонюк прокоментуйте!
Правда до Адвокат Показати IP 6 Квітня 2021 10:48
Яка рада адвокатів, вони за 100 $ продаються, пройшли часи совісті і гідності, реакції не буде бо вони продажні !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus