USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Правоохоронці з’ясовують, як на Волинь в якості гумдопомоги потрапила броньована Audi

12 Квітня 2022 13:56
Броньована Ауді, яку привезли в Підгайці, засвітилася у кримінальному провадженні. Тож працівники Бюро економічної безпеки зараз витребовують документи з митниці щодо низки транспортних засобів, зокрема й цієї Ауді, які завезли в Україну під виглядом гуманітарної допомоги.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Працівники Бюро економічної безпеки розслідують справу про ввезення транспортних засобів до України в період воєнного стану. Зараз правоохоронні органи відслідковують маршрут 64 автівок, які в’їхали через волинські пункти пропуску. І це йдеться лише про одне кримінальне провадження.

Серед переліку є й броньована Ауді, яку ввезли на територію України в якості гуманітарної допомоги військовим. Проте точно відомо, що ця допомога доїхала лише до Підгайців Луцького району, і на фронт аж ніяк не потрапила.

Враховуючи, що в Підгайцівській громаді є три добровольчі батальйони тероборони, то можна цілком говорити про те, що військових тут достатньо. Ось тільки тут не стріляють в людей. Напевне, тому три батальйони захищають саме Підгайці, а не Маріуполь або ж Харків.

Один батальйон створив для себе голова громади Юрій Семенюк, інший – колишній начальник поліції Волині Петро Шпига, а останнім, який і отримав броньоване авто, керує Михайло Смолка.

Добровольчий батальйон «Струмівка» отримав цю Ауді від «Асоціації перевізників та імпортерів транспортних засобів». До слова, керівник цього батальйону Михайло Смолка до війни фактично займався саме ввезенням автомобілів в Україну. Схоже, він продовжує займатися цим і зараз, але тепер він ввозить автівки як гуманітарну допомогу на потреби армії.
Автомобілі – це фактично тіньовий бізнес. Публічно Михайло Смолка виступає як аграрник, в цій сфері він теж відзначився і дуже гучно.

Його мама, яка є власницею підприємства «Патріот Агро», дуже швидко викупила майже сто гектарів землі на Горохівщині, яку перед цим виділили нібито атовцям. Проте, як з'ясувалося, всі вони – з інших областей. А ділянки в результаті виявилися людськими городами, які мало не за один день Держгеокадастр відібрав у людей і передав іншим особам. Прокуратура не сильно цим питанням займалася, бо ж у цій справі було два чарівних слова - «учасники АТО». Тепер для подібних ділків, очевидно, з’явилися нові кодові слова: «гуманітарна допомога».

Прізвище Смолка засвітилося ще в одному гучному скандалі. Юристи, які обслуговують підприємства Михайла Смолки, оскаржили акт передачі землі площею 400 гектарів, які Держгеокадастр передав Берестечківській громаді. Тоді ж з’явилося 200 позивачів, кожен з яких претендував на 2 гектари землі. Цей позов у судах представляла адвокатка Смолки. І доволі успішно, аж поки за справу не взялися журналісти.

Коли ж кинулися з’ясовувати обставини, з'ясувалося, що позови задовольняли покійникам, особам, які уявлення не мали, що вони судяться за якусь землю, особам, які вживають наркотики, та банально тим, кому заплатили за використання транспортних засобів.

Тож очевидно, що броньована Ауді – це лише крапля в морі... Ну а жителі Підгайців можуть спати спокійно – їх охороняють ось такі браві тероборонівці. Та ще й на дорогій броньованій автівці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучанка Показати IP 12 Квітня 2022 14:11
в авто і на передову баригу- хай там воює бандюга
Василь Показати IP 12 Квітня 2022 14:26
Хлопці життя віддають-а ділки наживаються.Кому війна-а кому матір рідна.Та і три батальйони-щось дуже сумнівно виглядає.Хоча на бумазі все може бути.Ще і на цьому зароблять як мін. учасника бойових дій.
Лучанка Показати IP 12 Квітня 2022 14:27
Супер!!!
Наталя Показати IP 12 Квітня 2022 20:20
Одне слово можна написати - гн*да, у таких нема ні совісті ні честі...
Сергій Показати IP 13 Квітня 2022 13:24
Смолка - це той чудак на букву м, який ще в мирний час з собою калаша на лексусі возив і бикував до патрульних та перевіряючих? Ну нічого, ця коса ще знайде свій камінь.
Бодька Показати IP 13 Квітня 2022 16:21
Гнила гнида!!! Закрити щура на років 10, з конфіскацією!
Пук Показати IP 15 Квітня 2022 10:32
Потрусіть фірму по розмитненні де він працює за митним постом переїзд з кільця струмівки до дубенської перед газовою заправкою. Набрали грошей за розмитнення авто і мажорнічають. Там вони роки підтасовували, ціни занижували серйозно на авто . Там якщо захочуть то мутняків знайдуть кожне друге авто яке розмитнювалось

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus