USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Президент летів над Волинню на гелікоптері – «і перше враження, що Господь пригорщу благ розсипав»

9 Липня 2009 17:45
Сьогодні, переконаний Президент України Віктор Ющенко, не стоїть питання, як захистити природу від людей, а є проблема, як її захистити для людей, адже «часто самі лісники царюють із бензопилами». Про це глава держави розповів під час візиту на Волинь, – 9 липня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Наразі на базі обласного санаторію «Лісова пісня» триває всеукраїнська нарада з питань розвитку природно-заповідної справи. На ній Президент України висловив свої враження від Волині. «Летиш на гелікоптері – і перше враження, що Господь пригорщу благ розсипав», – сказав він. Проте глава України додав: «Ну хіба тільки одними озерами обмежитись?» і порадив розвивати туристичний бізнес.
 
Президент України розповів, що в середньому 15% земель у кожній європейській державі – заповідна територія. В Україні цей показник становить де-факто 5%, а де-юре, враховуючи останні укази глави держави, – 9%. «І це при тому, – зауважив він, – що 90% європейських країн розуміють, що туризм – повідний сектор економіки». За словами Віктора Ющенка, із 1992 року площа заповідних територій України все ж виросла удвічі. Але підхід до їхнього збереження говорить, що українці не цінують природні багатства. Тому Президент закликав розвивати у лісників і чиновників професійне его, показувати туристам найкраще. Сьогодні, переконаний Віктор Ющенко, не стоїть питання, як захистити масиви від людей, а як їх захистити для людей. Адже «часто самі лісники царюють із бензопилами».
 
Міністр охорони навколишнього природного середовища України Георгій Філіпчук у своєму виступі зазначив, що перш ніж щось зробити, треба подумати, як це вплине на наступних сім поколінь українців. Також він висловив думку про заснування Дня природно-заповідної справи України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
нАнонім Показати IP 10 Липня 2009 12:53
і чого той гелікоптер не впав десь за селом?...
Анонім Показати IP 10 Липня 2009 12:54
Міністр охорони навколишнього природного середовища України Георгій Філіпчук у своєму вистав зазначив... У виставі чи виступі, "НЄ ПОНЯТНО"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus