USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Пріоритетними на Волині за півроку 2009-го були послуги транспорту та пошти і зв’язку

30 Липня 2009 10:50
У першому півріччі 2009 року попит споживачів на різноманітні види послуг задовольняли понад вісім сотень профільних підприємств і організацій області, на яких працювали приблизно 27 тисяч осіб, що становить майже 13% зайнятих в економіці. Про це 30 липня інформують «Волинські Новини».
 
Як повідомили у головному управлінні статистики у Волинській області, при цьому третина працівників працювала на транспортних підприємствах, 18% – пошти та зв’язку, 11% – у сфері операцій із нерухомим майном.
 
Кризові явища в економіці позначилися відповідним чином і на діяльності підприємств сфери послуг. За півріччя ними реалізовано послуг на суму 871 мільйонів гривень, що із врахуванням зміни цін на 21,5% менші від показника минулого року (в цілому по Україні – на 15,6%). Приблизно третина загального обсягу послуг надано безпосередньо населенню.
 
Пріоритетними серед видів діяльності, як і раніше, залишаються послуги транспорту та пошти і зв’язку. У загальному обсязі реалізованих послуг вони займають дві третини. Серед транспортних підприємств найбільше послуг надано підприємствами залізничного транспорту, зв’язку – підприємствами мобільного зв’язку та ВАТ «Укртелеком».
 
Користувались значним попитом також у споживачів і операції з нерухомим майном (13%); в меншій мірі – послуги у сфері інжинірингу, геології і геодезії; проведенні розслідувань та забезпечення безпеки; освіти, охорони здоров’я людини, права, бухгалтерського обліку та аудиту, консультування з питань комерційної діяльності та управління; санітарних послуг, прибирання сміття та знищення відходів, технічного обслуговування і ремонту автомобілів, мотоциклів, культури, спорту, відпочинку та розваг (2,5-1,3%).
 
Майже 60% послуг реалізували підприємства міст Луцька та Ковеля.
 
Характерною проблемою для більшості підприємств сфери послуг залишається недостатня кількість замовлень і зниження платоспроможності значної частини споживачів, основними причинами чого були фінансові проблеми підприємств та подальше підвищення цін (тарифів) на послуги. Тільки за півроку ціни і тарифи піднялися на 19%, на деякі з них вони зросли в значно більших розмірах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus