USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Проблема заторів біля ринків міста існує через відсутність поваги між водіями та пішоходами? ВІДЕО

1 Квітня 2009 15:31
Велика завантаженість доріг біля Центрального та Варшавського базарів Луцька спричиняє небезпеку як для водіїв, так і для пішоходів. Про це 31 березня повідомляють «Волинські Новини».
Біля обох основних базарів Луцька можна спостерігати досить насичений рух як автомобілів, так і пішоходів. І якщо такі явища не контролювати, то це може призвести до нещасних випадків і заторів.
За словами розповів старшого інспектора управління ДАІ УМВС України у Волинській області, капітана міліції Андрія Владимира, наразі робота ДАІ поблизу території ринків спрямована на виявлення порушення правил зупинки і стоянки, оскільки це і є причиною скупчення автомобілів та утворення заторів. Результати цієї роботи можна спостерігати вже сьогодні, оскільки вдалось більш-менш розвантажити дорожній рух біля Центрального базару, – запевнив пан Владимир.
Також проблемним питанням лишається поведінка пішоходів, які також не завжди дотримуються Правил дорожнього руху. Незважаючи на наявність світлофорів та переходів, вони перетинають дорогу коли і де заманеться. «Немає поваги між водіями та пішоходами», – розповів водій Сергій Мандрик.
У ДАІ кажуть, що дисциплінувати пішоходів досить важко. По-перше – будь-які зауваження від працівника дорожньої служби вони сприймають з обуренням, що може призвести до конфліктів. По-друге – процедура оформлення протоколу на пішохода є досить затягнутою в часі, оскільки не завжди у нього при собі є документи. В такому випадку, щоб скласти адміністративний протокол, його потрібно завести у відділ міліції для встановлення особи. Таким чином правоохоронець втрачає півдня, замість того, щоб контролювати ситуацію на дорозі.
«В сьогоднішніх умовах ми намагаємось вести широку роз’яснювальну роботу з пішоходами. Це коли пішохід очевидно порушив Правила дорожнього руху і працівник автоінспекції на місці звертається до нього, говорить про його правопорушення і застерігає на далі не чинити так», - розповів про вихід із ситуації пан Владимир.
Довідково:
Протягом минулого тижня зафіксовано 3,5 тисяч порушень Правил дорожнього руху. З них – 88 випадків керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння, 2,1 тисячі – перевищення швидкості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Банан Показати IP 9 Квітня 2009 08:40
ПРОБЛЕМА РЕШАЕТЬСЯ ЛЕГКО!!МОСТ ПЕШЕХОДНЫЙ ОТ ЖД ВОКЗАЛА ДО РЫНКА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus