USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Писати: «Тут був Вася» на стінах Луцького замку волиняни навчилися у сестри Лесі Українки?

19 Червня 2009 08:52
Є дуже багато надписів на стінах Верхнього замку і у старій частині Луцька. Ми можемо прочитати: «Тут був Вася, Свєта, Фєдя» і так далі. Безумовно, це є показником рівня нашої культури. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповів директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тарас Рабан.
 
Треба виховувати людей, щоб у них була певна культура поведінки, –  висловив думку пан Рабан. За його словами, на мурах замку, поруч із «Тут був Вася» можна знайти й надпис сестри Лесі Українки. «Вицарапано «Ольга Косач», – розповів Тарас Рабан.
 
Деякі міцніші надписи, як от сестри легендарної поетеси, стоять століттями, а інші – стираються з часом, – сказав директора історико-культурного заповідника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ja2009 Показати IP 19 Червня 2009 12:51
значно цікавішу статтю про напису на замку можна прочитати на сайті http://lutsk.dzyga.biz/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus