USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Питання про спротив селищних рад щодо Генплану Луцька – штучне і надумане, – кажуть депутати міськради

1 Липня 2009 12:41
Входження територій селищних рад у межі міста Луцька передбачає низку плюсів для жителів цих населених пунктів. Питання ж щодо спротиву селищних рад – надумане. Про це 30 червня у прямому ефірі на Волинському телебаченні сказав член постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою Луцької міськради Микола Сур’як, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Громади під час обговорення Генплану представляли селищні голови, а самі мешканці присутніми не були і, можливо, не завжди володіли повною інформацією, – сказала голова постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою Луцької міськради Алла Бондарчук.
 
«Питання про спротив селищних рад щодо Генплану – штучне і надумане. І це саме через непоінформованість», – додав колега по комісії пані Бондарчук Микола Сур’як. «Насправді Боратинська сільрада, Ківерцівська погоджуються, бо вони розуміють, що входження території в межі міста Луцька несе для жителів певні покращення», – висловився член комісії.
 
Наприклад, за словами пана Сур’яка, якщо є частина землі Боратинської селищної ради і вона передається Луцьку, то це не значить, що будинки знесуть, розчистять територію чи будуть інші забудови. «Територія міста Луцька не збільшується – в неї входять ті землі, які належали селищним радам, і люди отримують статус міщан, газифікацію, водопостачання та багато інших благ», – резюмував Микола Сур’як.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Володимир К. Показати IP 1 Липня 2009 13:56
М’яко кажучи це недостовірна інформація.. Згідно генерального плану мова не йде про приєднання до міста територій села та проведення інфраструктури-комунікацій, хочуть приєднати лише землі чисті від забудови які начебто непотрібні селянам… (до речі якщо пані Бондарчук таке стверджує то може і надасть плани-проекти таких «майбутніх інфраструктурних зрушень» плани доріг комунікацій які плануються в селах, кошториси… ;) . До речі цікаво якщо ті землі все-таки приєднають на базарах картопелька молоко з яких районів області буде завозитись і яка буде ціна, бо ж під Луцьком не буде на чому селянам тримати господарство та вирощувати сільгосппродукцію….
Анонім Показати IP 1 Липня 2009 22:01
та ви спочатку на вишкові порядок наведіть, а потім суньте на Боратин. Не з вашим рилом... Якось самі розберемось без сопливих.
Віктор Б. Показати IP 1 Липня 2009 22:52
А хто з влади міста, міських депутатів цікавився думкою селян? Хто з них зустрівся з сільськими депутатами і попробував вирішити спірні питання? Про яке "покращення життя" селян йде мова? Нехай шановні міські депутати проїдуться по навколишніх селах і подивляться на сільську інфрастуктуру. Та не тільки околицям міста до неї ще далеко. А чи не розглядали міські депутати, разом з ухваленням генерального плану м. Луцька, грошової компенсації приміським селам, землі яких увійдуть в межі міста,за внесення змін у вже розроблені генеральні плани сіл, на які були затрачені значні кошти. ШАНОВНІ ВЛАДО МІСТА, МІСЬКІ ДЕПУТАТИ! ПРИЇДЬТЕ У ГАЗИФІКОВАНЕ, ТЕЛЕФОНІЗОВАНЕ, АСФАЛЬТОВАНЕ, З ЦЕНТРАЛЬНИМ ВОДОПОСТАЧАННЯМ, З ЦЕНТРАЛІЗОВАНИМ ЗБОРОМ СМІТТЯ,З ОСВІТЛЕННЯМ ВСІХ ВУЛИЦЬ,З ВЛАСНОЮ АМБУЛАТОРІЄЮ ПІДГАЙЦІ І САМІ ПОПРОБУЙТЕ РОЗКАЗАТИ СЕЛЯНАМ, ЯКИХ "БАГАТО ІНШИХ БЛАГ" ВОНИ ОТРИМАЮТЬ. Проблема є. І вона не штучна і надумана. Сільські голови при обговоренні Генплану висловлювали не тільки свої власні міркування, а волю сільських громад(cходів жителів села), які вони представляли. Так з селянами поступати не можна. Вже далеко не ті часи, і селяни не ті...
Анонім Показати IP 2 Липня 2009 09:52
Які там сільські депутати хто з ними буде говорити... на ефірі в Аверсі коли йшло обговорення генплану архітектор так і сказав "а про що говорити з тими колхозниками..."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus