USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Питання взаємодії міліції і ЗМІ на Волині вирішать і без журналістів?

19 Травня 2009 13:28
Днями у залі колегій обласного управління міліції відбулося засідання Громадської ради з питань забезпечення прав людини при УМВС України у Волинській області, на якому були розглянуті організаційні питання, в тому числі сплановано виконання плану роботи Ради на другий квартал 2009 року. Про це 19 травня інформують «Волинські Новини».
За повідомленням ВЗГ УМВС у Волинській області, помічник міністра Антон Цісарук проінформував присутніх про результати діяльності Громадської ради, оприлюднив головні завдання та напрямки роботи за перший квартал цього року. Так, за минулий місяць здійснено прийом 33 громадян. За ініціативи Ради розроблено брошуру для водіїв («Скажи хабарам «НІ»), яка має на меті зупинити факти хабарництва серед працівників правоохоронних органів. Ініційовано створення в чергових частинах та ІТТ області інформаційних стендів для розміщення матеріалів щодо захисту прав затриманих; надати в кожен підрозділ довідник «Права затриманих: міжнародні стандарти», а також довідник із прізвищами усіх адвокатів Волинської області, адресами і контактними телефонами правозахисних організацій, які працюють на території області.
Про роботу мобільних груп із моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ Волинської області доповів один із членів Громадської ради Георгій Корнієвський.Недоліки, виявлені мобільними групами в роботі ІТТ та утриманні під вартою затриманих, у цілому усунені, але в деяких райвідділах міліції не перероблені через нестачу коштів за новими стандартами вентиляційні шахти. Також виникають певні питання щодо кімнат прийому громадян. На найближчий час членами Громадської ради заплановано виїзд мобільних груп для перевірки ІТТ Рожищенського і Луцького райвідділів, а також кімнат для затриманих Луцького і Шацького РВ.
У рамках розробки концепції формування позитивного іміджу міліції у населення за підтримки членів Громадської ради та відділу зв’язків із громадськістю УМВС України у Волинській області постійно проводяться зустрічі помічника Міністра внутрішніх справ з прав людини Антона Цісарука з представниками регіональної преси, на яких обговорюються питання взаємодії міліції та ЗМІ. Наразі робота над розробкою цієї концепції набирає обертів. Зокрема на засіданні висунуто рішення про те, аби максимально направити свою увагу на вихід негативних матеріалів щодо правоохоронних структур у друкованих ЗМІ, інтернет-виданнях та на телебаченні. При розміщенні ЗМІ матеріалів негативного змісту ініціювати службові перевірки, забезпечити відповідне реагування та інформування редакції, запросити на засідання Ради авторів публікацій негативного змісту про роботу міліції.
 
Наступне питання, що заслуховували на засіданні, стосувалося організації прийому громадян у приміщеннях дільничних пунктів міліції. Закінчилось засідання затвердженням плану роботи Громадської ради на другий квартал 2009 року.
 
Щоправда, і ця розмова відбулася без представників ЗМІ. Принаймні це телефоном підтвердили співробітники редакцій провідних мас-медіа краю. Хоча, нагадаємо, 10 березня «Волинські Новини» писали, що члени Громадської ради при УМВС України у Волинській області вирішили на наступному засіданні обговорити проблеми взаємодії зі ЗМІ. Як ішлося у повідомленні офіційного сайту УМВС України у Волинській області, з початку року волинські журналісти опублікували два негативних матеріали про міліціонерів.
Щоб перевірити, чи правдиві факти подані у статтях, було ініційовано службову перевірку, однак інформація начебто не підтвердилася.
«Члени Громадської ради вирішили на наступному засіданні обговорити проблеми взаємодії зі ЗМІ, аби надалі уникнути подібного негативу в пресі та створити прозорі й доброзичливі відносини між журналістами та правоохоронцями. Планують, звичайно, запросити тих авторів, що пишуть публікації на кримінальну тематику», – запевнили у ВЗГ УМВС в області. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Травня 2009 14:13
а брошуру для водіїв («Скажи хабарам «НІ»)дають до того як хабар беруть чи після цієї процедури. А я то думаю для чого мене в ДАЙшну машину запрошують, а це виявляється, щоб брошуру вручити. Луценко брошуру прочитав і бачите що получилось, ох і небезпечні ці брошури.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus