USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Санстанція каже, що «Кручу» віддавати облраді не можна. І продавати з аукціону – теж

16 Червня 2009 16:07
Головний лікар Луцької міськрайонної СЕС Іван Ульчак вважає недоцільним переселення шкірвендиспансеру у приміщення колишньої компартійної дачі «Круча», яке зараз перебуває на балансі КП «Луцькводоканал». Окрім того, пан Ульчак заперечує у проти приватизації цього об’єкту. Про це йшлося сьогодні, 16 червня, під час прес-конференції, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Прес-конференція відбулася у приміщенні ІАЦ «Луцьк», який де-факто відіграє роль прес-служби мерії. Як розповіла директор ІАЦ Мирослава Радавська, міський голова Богдан Шиба отримав листа за підписом голови облради Анатолія Грицюка. У листі зокрема йдеться, що депутати Волиньради прийняли звернення про складне становище в обласній інфекційній лікарні через розташування там шкірвендиспансеру. Тож голова Волиньради поінформував міську владу про можливість відселення шкірвендиспансеру у приміщення «Кручі» на вулиці Дубнівській.
 
Головний інженер «Луцькводоканалу» Сергій Строк запевнив, що це майно належало міській владі.
 
Начальник міського управління здоров’я Федір Кошель зізнався, що інфекційна лікарня і вендиспансер в одному приміщенні – несумісні. Однак він також заперечує проти відселення цієї установи до приміщення на Дубнівській. Це питання 14 червня вивчала міська протиепідемічна комісія, члени якої дійшли висновку, що цю споруду не можна використовувати для потреб шкірвендиспансеру. Колишній готельний комплекс перебуває у суворій санітарній зоні – наприклад, лише в 15-18 метрах від «Кручі» розташована хлораторна.
 
Головний лікар Луцької міськрайонної санепідстанції Іван Ульчак підтримав пана Кошеля. Він розповів, що на водозаборі на вулиці Дубнівській розташована хлораторна (де зберігається газоподібний хлор), станція знезалізнення. Окрім того, персонал водозабору має що півроку проходити медогляди для уникнення зараження води, яка потім постачатиметься на все місто. Тож з огляду і на це поруч не може розташовуватися диспансер, адже багато хвороб дуже заразні.  Більше того, додав пан Ульчак, це приміщення взагалі не підходить для медичної установи. На його думку, «Кручу» потрібно залишити для потреб «Водоканалу». Також він заперечує доцільність продажу цього приміщення на аукціоні.
 
Провідний спеціаліст відділу екології мерії Олег Гелета додав, що будівлі розташовані у водоохоронній зоні водоканалу та межують із водоохоронною зоною річки Стир. Тож з огляду на це перебування хворих людей там – недопустимо.
 
Стосовно продажу приміщення з аукціону, то директор ІАЦ «Луцьк» Мирослава Радавська розповіла, що на це майно наразі накладено арешт. Питання ж власності вирішує суд, оскільки прокуратура області подала позов до Луцької міськради за поданням голови облради про анулювання державного акту власності Луцької міськради на цей об’єкт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus