USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сепаратистські закиди журналіста Івахівських ЗМІ просять розслідувати СБУ

15 Травня 2018 10:26
Справжній скандал розгорівся у соцмережах через пост бійця із добровольчого батальйону "Айдар" Олександра Калюжного. "Айдарівець" оприлюднив відео, на якому один із нині волинських журналістів Сергій Шаповал розповідає для телеканалу "Anna news" та російського ТБ, за що уподобав ополчення російського Донбасу та як добре житиме із родиною на Дніпропетровщині, коли там зміниться влада. Нині журналіст працює на низку ЗМІ, які контролюються нардепом-олігархом від Волині Степаном Івахівим.

Пост і відео миттєво розлетілися Фейсбуком, як наслідок діяльність Сергія Шаповала у так званій Донецькій народній республіці, тепер вивчатиме СБУ. Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс", пише Під прицілом.
На відео, на фоні сепаратистської символіки, Сергій Шаповал розмірковує про переваги самопроголошених "псевдо республік", захоплюється волевиявленням тутешніх громадян та порівнює військові протистояння народного ополчення із Євромайданом.

Програми такого формату розповсюджували на ворожих телеканалах "Народне ополчення Донбасу" та "Anna news" майже місяць поки Сергій Шаповал перебував в окупованому Донецьку.

Нині Сергій Шаповал представляє декілька волинських ЗМІ, підконтрольних медіаменджеру олігарха Степана Івахіва Володимиру Пащенку: сайти "Район Ковель", "Волинь 24", "ВолиньПост" та "12 канал".

На такі програми – пропаганди сепаратизму за участі Шаповала, натрапив "айдарівець" Олександр Калюжний, який не так давно повернувся з війни і тепер регулярно возить одяг і харчі бійцям. Тому це так збурило Олександра і він поділився цим у соцмережах. Боєць звернувся до громади та СБУ із закликом звернути увагу на діяльність теперішнього волинського журналіста.
Нагадаємо, щойно розпочалася АТО, як Сергій Шаповал, який уже тоді був одружений на місцевій журналістці Наталі Пахайчук, раптово зник. Чоловіка оголосили в розшук, а за кілька днів побачили, що він веде програми для сепаратистів, у яких розповідає як нещадно українські військові обстріляли першотравневу демонстрацію бойовиків та підтримку Павла Губарєва, а ще обіцяє глядачам щодня розповідати не тільки хроніки ДНР, а й аналізувати усі події.

"І уже за декілька тижнів Сергій Шаповал дає прес-конференцію про іншу сторону протистояння – ніби усе, що він говорив – це наслідки тортур і знущання у полоні. Він каже, що бійці народного ополчення ніби-то захопили його у полон та тримали в заручниках на восьмому поверсі Облдержадміністрації. Там його побили електрошокером, порізали долоні та змушували говорити на камеру заготовлені похвальні тексти про сепаратистів.
Однак, переглядаючи відео на цих же сепаратистських каналах, журналіста закатованим назвати важко. А ось його слова, що він мріє перевезти родину на рідну Дніпропетровщину у разі якщо там запанують сепаратисти, звучить досить переконливо", - йдеться в сюжеті ТРК "Аверс".

Не менш цікавою є і історія звільнення Шаповала – за ним на гелікоптері прилетів Нестор Шуфрич та Віктор Медведчук і лише його одного, із сотні заручників, переправили до Києва. А вже там Сергій почав розповідати як визволився із полону донецьких сепаратистів.

Тож "айдарівець" звернувся до СБУ із проханням перевірити діяльність журналіста у квітні-травні 2014 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Вендетта Показати IP 15 Травня 2018 11:15
Ото нехай бере свою наталку пахайчучку і валить в своє ДНР
Молодці аверс до Вендетта Показати IP 15 Травня 2018 12:18
Після такого матеріалу йому одна дорога:в русский мир, або до тещі в поле!
Маня Показати IP 15 Травня 2018 11:21
Так катували, що навіть окуляри не запотіли і зуби цілі!
Зурік Показати IP 15 Травня 2018 11:39
Як йому дали по морді в сусідній області, так він зразу побіг селфі робити і на цілий світ скаржитись на засіхання на свободу слова! А тут сидить заспаний і ситий і ще вякає щось...
Діябло до Зурік Показати IP 15 Травня 2018 12:10
Його просто катували сном і російськими пельменями!!
Нестор Показати IP 15 Травня 2018 12:07
А може він ще одна "консерва" як Савченко?
експерт Показати IP 15 Травня 2018 13:36
коротше - га** г**й, ш***й. А наталка - молодець. Їй справді *** все. і шаповал - теж.
Аніскін до експерт Показати IP 15 Травня 2018 14:09
Отже, всі чекаємо на прожовження "4 весілля"?!
Покер Показати IP 15 Травня 2018 14:06
Віддайте його атошникам на збори. Повернеться іншою людиною, ***
Свідок Показати IP 15 Травня 2018 15:23
Івахів зібрав вправну медіа-команду. Шаповал на 12 каналі в Бюро розслідувань, видно розслідує для ДНР: що там у УКРОПОВ??? Кароче, ДНО цей Сірожка
Ау Показати IP 15 Травня 2018 15:33
Рэбята Вам легко коментувати це. А чи були Ви у полоні у сєпарів? Впевнений, що багато пішло б шляхом Шаповала (тут треба ще все вияснити), аби звільнили з полону. Хоча, ...... хочеться вірити, що ні!!!
ВНР Показати IP 15 Травня 2018 18:29
Питання в тому:що він там робив,що потрапив "в полон"? Може він вітчизну захищав, а може поїхав за легкою славою мученика? Він точно не схожий на героя, бо тут його героїзму ніхто не помічав ні до ні після. Та і журналіст він слабенький і неграмотний. Вихід в такого "прохфесіонала"-імітація.
Оленя Показати IP 15 Травня 2018 20:21
Саня не пались,или прийдется создавать илюзию сходняка...Нельзя же так,в открытую,поддерживать СБУ...Ты тихонько подписуй "сотрудничество " и строчи кляузи и заявления,под домашней охраной,тоесть арестом!Открыто с мусорами,может только Осел - царь зверей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus