USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

СБУ відкрила провадження на волинського журналіста через державну зраду

4 Липня 2018 10:51
Служба безпеки України у Волинській області офіційно підтвердила відкриття кримінального провадження за статею 111-й Кримінального кодексу України – а це державна зрада – щодо волинського журналіста Сергія Шаповала.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Наразі СБУ збирає докази, щоб пред’явити чоловікові про підозру у співпраці з урядом самопроголошеною ДНР. А саме запис відео, на якому він виступає на захист режиму ополчення та переконує у законності діяльності сепаратистських республік.

«У зв’язку з тим, що надійшло повідомлення про злочин, слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). На сьогоднішній день про підозру нікому не повідомлялося у цьому кримінальному провадженні», - розповіла речниця СБУ у Волинській області Іванна Поліщук. Адже, пояснює, для цього потрібно зібрати достатню кількість доказів.

За повідомленням СБУ, збір доказів може тривати декілька місяців. Тим часом Сергій Шаповал здійснюватиме журналістську діяльність на Волині і надалі.

Колеги Сергія Шаповала по інтернет-ресурсу, у я кому він працював у 2014 році, переконували, що чоловік пройшов спецперевірку служби безпеки ще чотири роки тому. Однак факти свідчать: СБУ почала розслідувати його діяльність у «ДНР» лише півтора місяці тому.



Нагадаємо, чоловік був у так званому полоні сепаратистів 2014 року. Там він активно пропагував режим ополчення у відеоматеріалах, розміщених на інтернет-каналі You Tube та на російському телеканалі АNNA NEWS.

Справжній скандал розгорівся у соцмережах через допис бійця із добровольчого батальйону "Айдар" Олександра Калюжного. Айдарівець оприлюднив відео, на якому один із нині волинських журналістів Сергій Шаповал розповідає для телеканалу "Anna news" та російського ТБ, за що уподобав ополчення російського Донбасу та як добре житиме із родиною на Дніпропетровщині, коли там зміниться влада. Пост і відео миттєво розлетілися Фейсбуком, як наслідок діяльність Сергія Шаповала у так званій Донецькій народній республіці, тепер вивчає СБУ. На відео, на фоні сепаратистської символіки, Сергій Шаповал розмірковує про переваги самопроголошених "псевдо республік", захоплюється волевиявленням тутешніх громадян та порівнює військові протистояння народного ополчення із Євромайданом.

Програми такого формату розповсюджували на ворожих телеканалах "Народне ополчення Донбасу" та "Anna news" майже місяць, поки Сергій Шаповал перебував в окупованому Донецьку.

Нині Сергій Шаповал представляє декілька волинських ЗМІ, підконтрольних медіаменджеру олігарха Степана Івахіва Володимиру Пащенку: сайти "Район Ковель", "Волинь 24", "ВолиньПост" та "12 канал".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Адекват Показати IP 4 Липня 2018 11:14
Я знаю Сергія Він дійсно був у полоні, не дай Бог нікому.... Це усе не просто так,певно занадто "глибоко копав" І неважливо,на які ЗМІ він працює,важливо,що він не зрадник.Це точно.
Андрій до Адекват Показати IP 5 Липня 2018 08:53
А що тоді ,по Вашому,вважається зрадою?
Віктор Показати IP 4 Липня 2018 11:24
Шаповал – бзд*иве ч*о. І це незаперечний факт.
Олег Показати IP 4 Липня 2018 12:30
в 2014 везли поранених на вертольоті в Харків у пораненого хлопчака була граната ледь переконали віддати і запевнити що до своїх веземо.Всі тримали гранату щоб не потрапити в полон. Погнався за сенсацією а попав в полон і обіс..вся.
komis55 Показати IP 4 Липня 2018 16:58
Соберите на всех , кто законы изменил и Честь западлом стала .
ФСБ Показати IP 4 Липня 2018 18:14
Эх,хорошего резидента загубили!!!
Степан (Крымчанин) Показати IP 4 Липня 2018 21:23
Читаю западенськи сайти, загальний висновок-ох, і ід**ти же х--ли. Просрали державу і тепер шукають винних.
стьопе до Степан (Крымчанин) Показати IP 4 Липня 2018 22:35
Стьопа иди торгуй кукурузой на пляже... Сезон как никак. За качан больше чем за коментарий заработаешь.) Или асвабадители не едут к вам?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus