USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Студентка ВНУ отримуватиме стипендію від найбагатшого українця-2008

25 Травня 2009 12:19
Cеред переможців третього конкурсного добору Стипендіальної програми «Завтра.UA» – студентка волинського університету. Про це 25 травня інформують «Волинські Новини».
 
Цього року конкурс для участі у Стипендіальній програмі «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука, який визнаний найбагатшим українцем 2008 року,  проводився вже втретє. До нього долучилися майже 1500 студентів із понад 100 вищих навчальних закладів України 4-го рівня акредитації. В результаті трьох відбіркових турів стипендіатами програми стали 318 студентів. Таким чином конкуренція становила 5 чоловік на місце, – повідомили у прес-службі фонду.
 
Цього року програма третього конкурсного добору Спипендіальної програми «Завтра. UA» охопила всі регіони України й у конкурсі були представлені всі наукові напрямки, затверджені до викладання в ВНЗ України. Протягом року всі стипендіати «Завтра.UA» отримуватимуть щомісячну стипендію у розмірі 942 гривень. З-поміж цих щасливців – студентка Волинського національного університету імені Лесі Українки Хворост Христина Юріївна, яка представила на конкурс роботу «Шевченків «Заповіт» англійською: психолінгвістичний аспект» (напрямок «Філологія та журналістика»).
 
Довідково:
 
Стипендіальна програма «Завтра.UA» – це перша в Україні загальнонаціональна програма підтримки талановитої молоді, що здійснюється за рахунок приватних коштів. Вона є частиною комплексу проектів Фонду Віктора Пінчука в галузі освіти й науки.
 
Головна мета Програми – сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. Програма спрямована на те, щоб талановита молодь знайшла гідне свого інтелектуального та професійного рівня місце у різних сферах науки, економіки та суспільного життя країни і стала рушійною силою прогресивних змін в Україні.
 
Діяльність Стипендіальної програми «Завтра.UA» здійснюється за такими основними напрямками:
 
• виплата щомісячної стипендії протягом року;
• реалізація Програми підтримки індивідуальних ініціатив стипендіатів програми «Завтра.UA» – фінансова підтримка індивідуальних проектів стипендіатів, а саме: творчих,  науково-дослідницьких,   соціально-економічних та бізнес-проектів (в першу чергу соціально спрямованих), що працюють на майбутнє України та розвиток власного потенціалу стипендіата;
• участь стипендіатів у спільних соціальних ініціативах;
• залучення стипендіатів до процесів посилення відчуття соціальної та особистої відповідальності за країну.
 
Досягнення стратегічних цілей Програми забезпечується шляхом проведення заходів з пошуку,  відбору та підтримки найбільш талановитих студентів вищих навчальних закладів України, які мають високий інтелектуальний рівень, прагнуть отримання нових знань, займаються самостійною науковою діяльністю, мають яскраві особистісні якості та небайдужі до проблем українського суспільства. Відбір учасників програми проходить за результатами конкурсу, що проводиться в три етапи. Критерії відбору: інтелектуальний рівень, самостійна наукова робота, лідерські та комунікативні здібності.
 
Програмою передбачено створення для стипендіатів додаткових можливостей для подальшого особистого розвитку, підтримку індивідуальних проектів та колективних ініціатив, а також організацію неформального спілкування, обміну досвідом та інформацією.
 
Програма «Завтра.UA» реалізується у співробітництві з вищими навчальними закладами України. Список ВНЗ-партнерів Програми формується Фондом на основі рекомендацій Піклувальної Ради відповідно до критеріїв визнання в суспільстві й академічних середовищах, якості навчального процесу і наукової роботи, необхідності представлення різних регіонів та профілів ВНЗ. За результатами кожного року цей список може переглядатись, виходячи з оцінки ефективності роботи з тією чи іншою установою.
 
В 2006 році програма «Завтра.UA» встановила відносини з 11 вищими навчальними закладами України. За результатами першого конкурсного відбору стипендіатами програми стали 201 студент. В 2007 році кількість вищих навчальних закладів-партнерів програми збільшилась до 32. За результатами Конкурсу біли визначені 316 переможців, які стали стипендіатами «Завтра.UA». Цього року Програма вийшла на проектну потужність, охопивши всі регіони України та залучивши 54 ВНЗ в якості партнерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 25 Травня 2009 15:43
Якщо пінчук українець, то я ізраїльський льотчик

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus